Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ...!!! ΝΕΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ...!!!

Η Σκωτία θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο ένα νέο σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αν...

Νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της σχεδιάζει η Σκωτία

Η Σκωτία θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο ένα νέο σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από τη Βρετανία, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που έχει στόχο να ακουστεί η φωνή της Σκωτίας στις διαπραγματεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Στέρτζον.

«Δεν υπάρχουν ορθολογικά επιχειρήματα για να βγει η Βρετανία από την ενιαία αγορά και δεν υπάρχει ούτε εξουσιοδότηση για αυτό», δήλωσε κατά την έναρξη του συνεδρίου του κόμματός της, του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP), στη Γλασκόβη.

Η Στέρτζον ανέφερε ότι θα ήταν μια πράξη «συνταγματικού βανδαλισμού» η προσπάθεια να αγνοηθεί η φωνή του σκωτσέζικου κοινοβουλίου για το θέμα.

Οι Σκωτσέζοι απέρριψαν την ανεξαρτησία το 2014 με ποσοστά 45% έναντι 55%. Η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ τον Ιούνιο, αλλά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την ΕΕ επειδή η Βρετανία ως σύνολο ψήφισε υπέρ της εξόδου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.