Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΜΠΑΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ...!!! ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...!!!

ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΑΠΕ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑ;ΝΕΙ ΠΙΣΩ... ΕΠΕΙΔΗ Η ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ...

Τι πραγματικά είπε ο Ερντογάν για Θράκη, Κύπρο και Θεσσαλονίκη

ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΑΠΕ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑ;ΝΕΙ ΠΙΣΩ... ΕΠΕΙΔΗ Η ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ... ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΑ...



Αδιανόητο είναι όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τα όσα φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί συνόρων του Οθωμανικού κράτους.

Αρχικά με τηλεγράφημά του το ΑΠΕ ΜΠΕ το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέφερε την είδηση πως ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως "ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μουσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμ, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα και τα νησιά του Αιγαίου".

Σύμφωνα πάντα με το αρχικό τηλεγράφημα ο κ. Ερντογάν φέρεται να ζήτησε και δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της "Δυτικής Θράκης", αξιώσεις προκλητικότατες, οι οποίες όπως αποδείχθηκε μετά από ώρες ουδέποτε είχαν ειπωθεί.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ ΜΠΕ με νέο του τηλεγράφημα στις 18:24 μας ενημέρωνε πως υπάρχει διόρθωση στο αρχικό τηλεγράφημα όπου με έκπληξη διαπιστώνει κανείς πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν δεν είχε πει τίποτα ούτε για τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά του Αιγαίου και ούτε είχε κάνει λόγο για δημοψήφισμα στη "Δυτική Θράκη".

Τελικά όλα αυτά τα προκλητικά που φερόταν πως είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το νέο τηλεγράφημα αποδίδονται στον τουρκικό τύπο.

Και αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ ΜΠΕ:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Στο τηλεγράφημά μας με τίτλο "Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο", τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο, εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ. Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο. Αντικαθίστανται δε από τα εξής:

"Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ, για το περιεχόμενο του «Εθνικού Συμβολαίου και στo σημείο αναφορικά με τη Δυτική Θράκη αναφέρει: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου».

Κι αυτό είναι το διορθωμένο τηλεγράφημα όπως το μετέδωσε στις 18:24 το ΑΠΕ ΜΠΕ

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μοσούλης είπε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί». Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν έκανε λόγο και για τη «Δυτική Θράκη».

«Είναι καθήκον, αλλά και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Ρίζε και πρόσθεσε: «Η στιγμή που θα παραιτηθούμε από αυτό, θα είναι η στιγμή που θα χάσουμε την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας».

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ, για το περιεχόμενο του «Εθνικού Συμβολαίου και στo σημείο αναφορικά με τη Δυτική Θράκη αναφέρει: «Και το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης, το οποίο εναπόκειται στην ειρήνη που θα γίνει με την Τουρκία, θα πρέπει οριστεί, με κατάλληλο τρόπο, ως αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί ελεύθερα. Ορισμένοι ιστορικοί θεωρούν πως τα σύνορα του εθνικού συμβολαίου περιλαμβάνουν επίσης την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με γνώμονα το λάθος του ΑΠΕ

Έκπληξη προκαλεί και το γεγονός με γνώμονα το ΑΠΕ ΜΠΕ ένα ολόκληρο υπουργείο απάντησε στις υποτιθέμες προκλήσεις του Ερντογάν. Χωρίς να το επιβεβαιώσει επίσημα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στα όσα υποτίθεται είχε πει ο Ερντογάν με μία σκληρή κιόλας ανακοίνωση:

«Η δημόσια ανακίνηση ιστορικών και ειδικά συνοριακών ζητημάτων που η Συνθήκη της Λωζάννης έχει ρυθμίσει οριστικά και αμετάκλητα, διαμορφώνοντας αντικειμενικά δεδομένα δεσμευτικά για όλους, είναι προκλητική και υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα. Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών επιβάλλει τη διατύπωση υπεύθυνων θέσεων μακριά από παρωχημένους αναθεωρητισμούς. Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι αδιανόητη και επικίνδυνη», τονίζεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με ανακοίνωσή του το ΑΠΕ ΜΠΕ παραδέχεται το τραγικό σφάλμα στο τηλεγράφημα με τον Ερντογάν και ενημερώνει πως διακόπτει τη συνεργασία του με τον συνεργάτη-ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.