Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ (;) ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝ

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της σύλληψης πέντε Τούρκων υπηκόων στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι εισήλθαν με σκάφος από τον Έβρο στ...



Πυκνό μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της σύλληψης πέντε Τούρκων υπηκόων στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι εισήλθαν με σκάφος από τον Έβρο στη χώρα μας. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τρεις άνδρες, μια γυναίκα και ένα παιδί, όλοι τους μέλη της ίδιας οικογένειας οι οποίοι φέρονται να είναι υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι πρόκειται για μέλη γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας της Τουρκίας, ενώ ο ένας από τους τέσσερις ενήλικες έχει και την ιδιότητα του γιατρού. Πάνω τους βρέθηκαν βαλίτσες με τα προσωπικά τους αντικείμενα και αρκετά μετρητά που δείχνουν πως πρόκειται για ευκατάστατους πολίτες.

Οι πέντε συνελήφθησαν αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Αφού κρατήθηκαν για κάποιες ημέρες στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο κέντρο πρώτης υποδοχής Φερρών.

Για την υπόθεση υπήρξε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Σαμπάχ, σύμφωνα με το οποίο οι πέντε φέρονται να έχουν σχέση με το κίνημα Γκιουλέν ή των Κεμαλικών, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για μια άκρως σοβαρή υπόθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία των πέντε συλληφθέντων, αν πρόκειται για γνωστή εφοπλιστική οικογένεια που εισήλθε στην Ελλάδα για να ζητήσει άσυλο και κυρίως αν η τουρκική πλευρά κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση τους.

Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει πως πέντε Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι λέγεται ότι συνδέονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, FETÖ, συνελήφθησαν ενώ επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

Όπως διευκρινίζει η τουρκική εφημερίδα, ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες συγκαταλέγεται και μία τριμελής οικογένεια.

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του ελληνικού υπουργείου Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τις οποίες οι πέντε επιχείρησαν να διασχίσουν παράνομα τον Έβρο όπου οι ελληνικές αρχές τους έθεσαν υπό κράτηση για παράνομη είσοδο.

Οι συλληφθέντες, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, πρόκειται να καταθέσουν επίσημο αίτημα παροχής πολιτικού ασύλου τις ερχόμενες ημέρες.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.