Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ... ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΟΓΚΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η 93ΧΡΟΝΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΝΟΜΑΕΙ

Μαθήματα... επιχειρηματικότητας εξακολουθεί να δίνει στα 93 της χρόνια, η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το κτήμα της στην Αλμυρή Κορίνθιας, όπο...

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στα 93 της κάνει business με γιόγκα

Μαθήματα... επιχειρηματικότητας εξακολουθεί να δίνει στα 93 της χρόνια, η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το κτήμα της στην Αλμυρή Κορίνθιας, όπου και διαμένει μόνιμα, εξακολουθεί να της αποφέρει ένα αξιοσέβαστο εισόδημα, κόντρα στην κρίση και την οικονομική στενότητα. Όταν διαπίστωσε ότι η διοργάνωση γάμων δεν έχει πλέον... “ψωμί”, η λύση για καλά κέρδη βρέθηκε στην διοργάνωση ημερίδων γιόγκα!

Η αρχή έγινε την Κυριακή 7 Αυγούστου. Ο χώρος γύρω από την πισίνα γέμισε με νεαρές και μέσης ηλικίας γυναίκες, αλλά και με κάποιους άνδρες, που με ευχαρίστηση παρακολούθησαν το μάθημα γιόγκα.



Ντυμένοι με φόρμες και σορτσάκια και έχοντας όλοι το δικό τους στρώμα μαζεύτηκαν στο κτήμα της Μαργαρίτας Παπανδρέου για να γυμνάσουν νου και σώμα. Ακόμη και μικρά παιδιά εμφανίστηκαν στο μάθημα έτοιμα να μυηθούν στα μυστικά της γιόγκα.

Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν μέσα στο σπίτι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έδωσε το παρών στο μάθημα, όπως έκανε κάποιες φορές σε ορισμένες γαμήλιες δεξιώσεις που γίνονταν παλαιότερα στο κτήμα της. Τότε οι νεόνυμφοι, αλλά και οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί της.



Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Η κυρία Παπανδρέου στα 93 της χρόνια δεν έχει τις δυνάμεις που είχε κάποτε ώστε να παρακολουθήσει έστω και για λίγο το μάθημα γιόγκα. Παραμένει στο σπίτι της και στο πλευρό της είναι η οικονόμος της και ο αγαπημένος της σκύλος που εκτελεί και χρέη φύλακα.



Περισσότερα από δεκαπέντε άτομα δήλωσαν συμμετοχή στο μάθημα γιόγκα, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και το μπάνιο τους στην πισίνα. Εκεί δηλαδή που κολυμπά ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπόλοιπη οικογένεια είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν, έναντι κάποιου χρηματικού ποσού και όσοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση του στούντιο γυμναστικής.




Γιατί αρκετά Σαββατοκύριακα η υπερήλικη Μαργαρίτα δέχεται τις επισκέψεις των παιδιών και εγγονιών της, που ταξιδεύουν μέχρι την Αλμυρή για να την δουν.

Όσοι, λοιπόν, είχαν δηλώσει συμμετοχή εκείνη την ημέρα πλήρωσαν 10 ευρώ για να κάνουν μάθημα γιόγκα, ενώ όσοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν μονάχα την πισίνα με το θαλασσινό νερό, πλήρωσαν 8 ευρώ.




Τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν δεν πλήρωσαν εισιτήριο, ενώ ο καθένας ξεχωριστά που έπαιρνε μέρος στο «yoga picnic» όπως ήταν ο τίτλος του μαθήματος έφερνε μαζί του νερό στρώμα γυμναστικής, πετσέτα, μαγιό και το απαιτούμενο καλαθάκι με φαγητό, εφόσον είχε διάθεση να μείνει μέχρι τις 7 το απόγευμα, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την πισίνα στο σπίτι της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Το μάθημα γιόγκα είχε διάρκεια μιάμιση ώρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11:30 το πρωί.


Η επίσκεψη στο «Κτήμα Μαργαρίτα» για μάθημα γιόγκα και μπάνιο στην πισίνα με θαλασσινό νερό ήταν επιτυχής αφού το στούντιο γυμναστικής ενοικίασε για ακόμη μια ημέρα μέσα στον Αύγουστο και συγκεκριμένα την 21η του μήνα, το χώρο της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Οι ρυθμοί που ακολουθεί το «Κτήμα Μαργαρίτα» δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο διαφορετικοί από εκείνους άλλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που χτυπιούνται από την οικονομική κρίση. Αφού η ενοικίαση του χώρου για μαθήματα γιόγκα ήρθε σε μια στιγμή οικονομικής δυσπραγίας για την κυρία Παπανδρέου που εδώ και μερικά χρόνια έχει δει την επιχείρησή της να κινείται προς πτώχευση.

Η ιστοσελίδα που ενημέρωνε το κοινό για τις ημέρες που θα μπορούσε κάποιος να κλείσει το κτήμα για δεξίωση ή εκδήλωση δεν υπάρχει πλέον, ενώ και η σελίδα στο facebook έχει να ανανεωθεί από το 2010.

Φαίνεται λοιπόν πως η εταιρεία στην οποία είχε δώσει προς ενοικίαση το κτήμα της η κυρία Παπανδρέου δεν εκμεταλλεύεται πλέον το χώρο με αποτέλεσμα η όποια ενοικίαση του χώρου να γίνεται σε απευθείας συνεννόηση και συμφωνία με την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.