Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ 74 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ... ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ...

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου μετά την Θεία Λειτουργία θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του ήρωα καταδρομέα Σωτήρη Τζουρά που σκοτώθηκε στην Κύπ...


Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου μετά την Θεία Λειτουργία θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του ήρωα καταδρομέα Σωτήρη Τζουρά που σκοτώθηκε στην Κύπρο την 21 Ιουλίου 1974 και αμέσως μετά θα γίνει ο ενταφισμός του στο νεκροταφείο των Κορφών Καλαβρύτων

Μετά την μεγαλειώδη υποδοχή, που έγινε στο αεροδρόμιο του Τατοΐου την Τρίτη το απόγευμα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου, του Υπουργού Εθνικής άμυνας και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας (διαβάστε εδώ), θα αναπαυθεί μετά από 42 ολόκληρα χρόνια στην γη που γεννήθηκε και ανδρώθηκε.



Ο Ήρωας Σωτήρης Τζουράς

Ο Σωτήρης Τζουράς, γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1953 στις Κορφές, της Επαρχίας Καλαβρύτων. Τρίτος από τα πέντε παιδιά του Γιάννη και της Βικτωρίας Τζουρά. Η οικογένεια των Τζουραίων, η μεγάλη του χωριού, έχει πληρώσει βαρύ το φόρο του αίματος για την πατρίδα. Από το 1916 μέχρι το 1974, έντεκα νεκροί, αναγράφονται στο ηρώο της μικρής κοινότητας των εκατό κατοίκων. Οι πιο πολλοί Τζουραίοι. Ο Σωτήρης Τζουράς αφού τελείωσε το δημοτικό σχολείο έμεινε να βοηθά τους γονείς του στις αγροτικές εργασίες. 

Στις 7 Αυγούστου 1973 κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του. Κατατάχθηκε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης καταδρομέων στο Μεγάλο Πεύκο. Μετά τη βασική εκπαίδευση μετατέθηκε στην Α Μοίρα Καταδρομών στο Μάλεµε της Κρήτης. Στις 4 Ιουλίου 1974 πήγε για τελευταία φορά στο χωριό του µε δεκαήμερη κανονική άδεια. Βοήθησε τους γονιούς του, είδε τους λιγοστούς φίλους στο χωριό και στις 14 Ιουλίου επέστρεψε στο στρατόπεδο. Από την επομένη άρχιζε η πορεία μιας εθνικής συμφοράς και της δικής του μοίρας. Πραξικόπημα της Χούντας στην Κύπρο, επιφυλακή, τουρκική εισβολή και στις 20 αργά το βράδυ μπήκε στο μοιραίο αεροπλάνο. 

Κάθε χρόνο τον Ιούλιο εκεί στις ψηλές κορυφές των καλαβρυτινών βουνών, στις Κορφές, η Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορφών, τιμούν τη μνήμη του με σεμνή τελετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.