Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ: ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ - ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 5 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ!

Υπεγράφη την Δευτέρα η σύμβαση για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της κοινοπ...


Υπεγράφη την Δευτέρα η σύμβαση για την κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της κοινοπραξίας των τεσσάρων μεγαλύτερων τεχνικών εταιρειών της χώρας και συγκεκριμένα των ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Η σύμβαση προβλέπει πως το έργο κατασκευής του τεμένους, με τη μετασκευή του υφιστάμενου κτιρίου, θα έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από σήμερα. Με βάση τη σύμβαση, η αρχική δαπάνη του έργου ορίζεται 715.292,88 που αυξάνεται σε 886.963,17 ευρώ αν προστεθεί ο ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία η οποία και κατέθεσε τη μοναδική προσφορά είχε αναλάβει την κατασκευή του τεμένους προ τριετίας. Τότε και για πολλούς μήνες βρίσκονταν σε εξέλιξη η προσπάθεια ανάθεσης του έργου αλλά ουδείς ενδιαφερόμενος εμφανίζονταν με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός που διενεργήθηκε από την ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων- κτιριακών της γενικής γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Η κατασκευή του έργου θα γίνει σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Με βάση το αρχικό σχέδιο, το τέμενος, συνολικής επιφάνειας 600 περίπου τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ. Γύρω του, θα υπάρχει χώρος πρασίνου, καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής, ενώ στη χρήση γης στην περιοχή δεν προβλέπεται κατασκευή κατοικιών.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου είχαν αναλάβει τα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.

http://www.dimokratianews.gr/content/67586/ypograftike-i-symvasi-gia-moysoylmaniko-temenos-sto-votaniko


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/10/blog-post_513.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.