Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ; ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ!

40 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες, δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό από υπηρεσίες πολιτικής προστασίας συμμετέχουν στην τεράστια άσκ...


40 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες, δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και προσωπικό από υπηρεσίες πολιτικής προστασίας συμμετέχουν στην τεράστια άσκηση πολιτικής άμυνας, που πραγματοποιείται με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν από σήμερα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.
"Όλη η δύναμη του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών συμπεριλαμβανομένων και μονάδων της EMERCOM, μονάδες διάσωσης, παραστρατιωτικές μονάδες, η κρατική διεύθυνση ποτάμιων σκαφών, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής όπως και αεροσκάφη της EMERCOM θα μετάσχουν στην άσκηση", είπε ο διευθυντής του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και Πολιτικής Άμυνας, Σεργέι Μανουιλόφ.
Σύμφωνα με τα όσα πρόσθεσε ο ίδιος στα σενάρια της πρωτοφανούς αυτής άσκησης, από άποψη συμμετεχόντων και κινητοποίησης μέσων, περιλαμβάνονται ασκήσεις εκκένωσης περιοχών, ασκήσεις αντιμετώπισης ΡΒΧΠ πολέμου, δημιουργία νοσοκομείων εκστρατείας με ειδική πρόνοια για την αντιμετώπιση ΡΒΧΠ περιστατικών, δοκιμή πυρηνικών καταφυγίων, επεμβάσεις ομάδων τήρησης της τάξης, ενημερώσεις του γενικού πληθυσμού για τα πλησιέστερα καταφύγια κ.α.

Σημειώνεται πως στην περιοχή των Ουραλίων υπάρχει ένα δίκτυο υπόγειων καταφυγίων συνολικής επιφάνειας 750 τ. χλμ., ενώ στη Μόσχα από το 2012 ξεκίνησε η κατασκευή πάνω από 5000 νέων καταφυγίων για το γενικό πληθυσμό, σε μια πόλη όπου ζουν περί τα 11 εκατ. κάτοικοι.



Δύο ημέρες νωρίτερα από την εξαγγελία της άσκησης εκπρόσωποι της EMERCOM είχαν ανακοινώσει ότι όλα οι υπόγειες εγκαταστάσεις και καταφύγια κάθε είδους στη Μόσχα είναι προετοιμασμένα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ή άλλων καταστάσεων για να στεγάσουν το σύνολο του πληθυσμού της πόλης.
"Ως αποτέλεσμα μιας νέας προσέγγισης στην πολιτική άμυνα ένα νέο δίκτυο καταφυγίων δημιουργήθηκε. Το υπόγειο δίκτυο καταφυγίων της Μόσχας είναι πλέον ικανό να στεγάσει το 100% του πληθυσμού της πόλης", δήλωσε στις 30 Σεπτεμβρίου ο υποδιευθυντής της EMERCOM Andrei Mishchenko. Ο ίδιος είχε προσθέσει πως η υπηρεσία λαμβάνει επείγοντα μέτρα για ενίσχυση της πολιτικής άμυνας ενώ εκσυγχρονίζει τα συστήματα ελέγχου και συναγερμού.
"Θα εργαστούμε για την περαιτέρω βελτίωση του συστήματος εκπαίδευσης πολιτικής άμυνας", συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από: EXPRESS, RUSSIA TODAY

http://www.newsit.gr/kosmos/O-Poytin-proetoimazetai-gia-G-Pagkosmio-Polemo-pics/662697

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.