Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΟΥ: ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ 28ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ 14ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ

.Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή - Μετά την έφεση, η ποινή μειώθηκε στα δύο χρόνια με αναστολή Ένοχος...



.Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή - Μετά την έφεση, η ποινή μειώθηκε στα δύο χρόνια με αναστολή

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 28χρονος κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω διαδικτύου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος συνελήφθη στο νησί μας και τον Μάρτιο του 2015 οπότε και δικάστηκε από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου ο 28χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου και κατάφερε να την μειώσει κατά ένα έτος.

Ο 28χρονος κατηγορείται ότι στις 10.02.2015 προσέγγισε 14χρονο ημεδαπό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έκτοτε, αφού απέκτησαν διαδικτυακή φιλία, του έστελνε μηνύματα με προτάσεις που αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε άμεσα μετά από σχετική καταγγελία που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου 2015 το απόγευμα από γονιό του ανηλίκου.
Από τη συνδυαστική έρευνα που διενεργήθηκε με βάση το προφίλ που χρησιμοποιούσε ο δράστης στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και συνελήφθη στην κατοικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η δίκη (στο αυτόφωρο) έγινε αρχές Μαρτίου και ενώπιον του δικαστηρίου κλήθηκε και κατέθεσε η μητέρα του ανήλικου η οποία δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του κατηγορουμένου καθώς όλα έγιναν στο πλαίσιο πλάκας.

Παρά τη δήλωση όμως αυτή, ο πρόεδρος της έδρας εξήγησε πως η δίκη θα γίνει κανονικά αφού η μήνυση δεν μπορεί να αποσυρθεί διότι το συγκεκριμένο αδίκημα δεν ανακαλείται.

Πάντως και στη συνέχεια η μητέρα είπε στο δικαστήριο πως οι διάλογοι που αντηλλάγησαν μεταξύ του γιου της και του 28χρονου ήταν για πλάκα και πως καμία άλλα επαφή ή συνάντηση δεν είχαν μεταξύ τους.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και κατά την απολογία του ο 28χρονος ο οποίος από την αρχή είχε παραδεχτεί ότι έστελνε μηνύματα στον ανήλικο. «Στην αρχή το πήρα για πλάκα, δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό αλλά εξελίχθηκε άσχημα» είπε ο 28χρονος χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο αφού τόσο ο πρόεδρος της έδρας όσο και η Εισαγγελέας επεσήμαναν πως οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί και πως ο ίδιος γνώριζε την ηλικία του ανηλίκου.

Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου κ. Έλλη Πίσσα είχε επισημάνει στην αγόρευση της πως ο πελάτης της είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη από τον ανήλικο και την οικογένειά του, είχε κάνει λόγο για ένα αστείο το οποίο όπως είπε «τραβήχτηκε και από τις δύο πλευρές», ενώ επεσήμανε την συνεργασία που είχε με τις διωκτικές αρχές ο κατηγορούμενος, το γεγονός ότι αποδέχτηκε τη πράξη του και την μετάνοια που επέδειξε.

Τελικά το δικαστήριο είχε κρίνει πρωτόδικα ένοχο τον 28χρονο όπως κατηγορείται και του είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή.

Πηγή: www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.