Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ; ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΟΥΡΑ 18 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΑΠΟ 18ΧΡΟΝΟ!

Επί χρόνια ένας νεαρός προσπαθούσε να κρύψει την ουρά 18 εκατοστών που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται λίγο μετά τα 14 χρόνια του. Η κατά...


Επί χρόνια ένας νεαρός προσπαθούσε να κρύψει την ουρά 18 εκατοστών που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται λίγο μετά τα 14 χρόνια του.
Η κατάσταση του νεαρού αγνοήθηκε από τους γονείς του, με αποτέλεσμα να έχει γίνει 18 εκατοστά. Αποφάσισαν τελικά να την αφαιρέσει, αρνούμενοι να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι μπορεί ο νεαρός να ανέπτυξε την ουρά όσο βρισκόταν μέσα στη μήτρα, αλλά εμφανίστηκε μόνο όταν μεγάλωσε. "Τον πήγαινα σε γιατρούς για έλεγχο ρουτίνας αλλά κανείς δεν με ενημέρωσε ποτέ για τίποτα. Ο γιος μου ήταν απολύτως φυσιολογικός. Έγινε πρόβλημα όταν άρχισε να μεγαλώνει εξωτερικά. Έπρεπε να σηκώνει την "ουρά" για να αλλάξει ρούχα. Μπορούσα να δω ότι ήταν πολύ ενοχλητικό και επώδυνο για εκείνον και έτσι τον πήγα τελικά στο νοσοκομείο", δήλωσε η μητέρα του νεαρού.


 
Μια ομάδα νευροχειρουργών στο Super Specialty Hospital αφαίρεσαν με επιτυχία την ουρά από το σώμα του νεαρού και ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. "Αν και η οικογένεια γνώριζε για την ασυνήθιστη αύξηση, δεν τον πήγαν σε γιατρό λόγω του κοινωνικού στίγματος και της δεισιδαιμονίας που συνδέεται με αυτή. Σε γενικές γραμμές το πρόβλημα ανιχνεύεται πολύ νωρίς καθώς παρουσιάζεται από τη γέννηση και αυξάνεται με την ηλικία. Οι γονείς όμως και ο νεαρός το έκρυβαν για χρόνια. Το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά ακόμα και μέσα σε λίγους μήνες μετά τη γέννηση", υπογράμμισε ο επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής Pramod Giri.

"Όταν το μέγεθος της ουράς μεγάλωσε και άρχισαν να αναπτύσσονται μέσα της οστά άρχιζε να πιέζει την πλάτη του. Ήταν αισθητικά και ψυχολογικά ενοχλητικά για εκείνον και έτσι μας προσέγγισαν οι γονείς του", συμπλήρωσε.

Πηγή: News.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.