Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ΠΕΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 16ΧΡΟΝΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ

Φιλόλογος σε λύκειο του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη «πετάει» από την αίθουσα 16χρονη μαθήτρια με διαβήτη Τύπου 1, κάθε φορά που το κορίτσι...



Φιλόλογος σε λύκειο του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη «πετάει» από την αίθουσα 16χρονη μαθήτρια με διαβήτη Τύπου 1, κάθε φορά που το κορίτσι κάνει μέτρηση σακχάρου στο αίμα ή πρέπει να πάρει ενέσιμη ινσουλίνη!

Η απίστευτη (το λιγότερο!) δικαιολογία της καθηγήτριας φέρεται ότι είναι πως η μαθήτρια αποσπά την προσοχή των συμμαθητών της αλλά και τους ωθεί στα... ναρκωτικά!

Η είδηση για τη συμπεριφορά της καθηγήτριας Ιστορίας έχει προκαλέσει την οργή των γονιών της μαθήτριας -που προειδοποιούν ότι θα απευθυνθούν στον εισαγγελέα- αλλά και των συμμαθητών της 16χρονης.

Οι γονείς της ανήλικης θα υποβάλουν καταγγελία και στη Διεύθυνση Β' Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως τονίζουν, η συμπεριφορά της καθηγήτριας προάγει την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη από τη μαθητική κοινότητα, ενώ ο λυκειάρχης δεν έχει δώσει ακόμη λύση στο ζήτημα!

«Αισθάνεται άσχημα»

Οπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, «η καθηγήτρια με εξαιρετικά δηκτικό τόνο εξαναγκάζει τη μαθήτρια να αποχωρεί από τη σχολική αίθουσα, προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου ή να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη, με συνέπεια το παιδί να ντρέπεται και να αισθάνεται άσχημα».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χρήστος Δαραμήλας εξήγησε: «Το θέμα θα φτάσει στον εισαγγελέα. Δεν είναι δυνατόν καθηγητές να επιδεικνύουν τέτοιου είδους ρατσιστικές συμπεριφορές, με το αστείο επιχείρημα ότι αποσπά την προσοχή των άλλων παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά! Το πρόβλημα έχει αποκλειστικά η καθηγήτρια, που εκτός από Ιστορία παραδίδει και μαθήματα ρατσισμού».

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση παράλειψης της μέτρησης του σακχάρου αίματος και της χορήγησης της ινσουλίνης οι διαβητικοί κινδυνεύουν από λιποθυμικό, υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό σοκ.

http://www.espressonews.gr/reportaz/2016/10/153976/kathigitria-vgazei-exo-apo-tin-taxi-logo-ton-eneseon-diavitiki-mathitria

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.