Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

15ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΓΑΜΟ ΕΞ΄ΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ

Mια ανήλικη πέθανε πριν από κάποιες ημέρες στην Α Τουρκία μετά από επιπλοκές που προκλήθηκαν από τον τοκετό της.Εξωθήθηκε να παντρευθεί ε...



Mια ανήλικη πέθανε πριν από κάποιες ημέρες στην Α Τουρκία μετά από επιπλοκές που προκλήθηκαν από τον τοκετό της.Εξωθήθηκε να παντρευθεί ενώ δεν ήταν παρά 14 ετών.
Ονομαζόταν Derya και ήταν μόλις 15 ετών.Καταγόταν από την επαρχία Bitlis της Α Τουρκίας και παντρεύθηκε σε ηλικία 14 ετών.Πέθανε στις 13 Οκτώβρη από εγκεφαλική αιμορραγία στην μονάδα εντατικής θεραπείας μιας ιδιωτικής κλινικής της πόλης Batman. Σύμφωνα με τα τοπικά μίντια ο θάνατός της οφείλεται σε επιπλοκές που προήλθαν από την πρόσφατη εγκυμοσύνη της.Η ανήλικη γέννησε κάποιες ημέρες νωρίτερα στο χωριό της στην επαρχία Bitlis.Γρήγορα παραπονέθηκε για ναυτίες και καφαλαλγίες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και δέχθηκε τις ιατρικές φροντίδες πριν να καταλήξει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurriyet Daily News, η γυναικολόγος Aydan Biri συνέδεσε το θάνατό της και τον κατ΄εξαναγκασμό γάμο της οποίας ήταν θύμα.Στην πραγματικότητα αυτή η κριτική που δομεί μια καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν τους στερεί μόνο ένα μέλλον απομακρύνοντάς αυτές από το σχολείο και από επαγγελματικές προοπτικές αλλά οδηγεί και στην παιδοφιλία και προκαλεί ένα ανησυχητικό αριθμό νεκρών (πολύ νεαρές μητέρες που πεθαίνουν κατά την εγκυμοσύνη και παιδιά που πεθαίνουν πριν ή λίγο μετά τη γέννησή τους).Derya

« Είναι πολύ επικίνδυνο γι αυτά τα κορίτσια να εγκυμονούν.Το ποσοστό της θνησιμότητας είναι πολύ αυξημένο στις ανήλικες εξήγησε.Οι κίνδυνοι υψηλής πίεσης του αίματος,ο πρόωρος τοκετός και η επέμβαση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ αυξημένοι.
Τα παιδιά που προκύπτουν από πρόωρους τοκετούς και δεν έχουν ολοκληρώσει τη φυσική τους ανάπτυξη τα όργανά τους δεν έχουν αναπτυχθεί ολοκληρωτικά και πολλές φορές οδηγούνται στο θάνατο.
» Ο θάνατος της Derya είναι επομένως μια έμμεση συνέπεια μιας σχέσης εξαναγκασμού.Η εισαγγελία ήδη άνοιξε μια έρευνα και διέταξε μια αυτοψία για να καθοριστούν οι ακριβείς αιτίες του θανάτου του κοριτσιού.Ο πατέρας της κατέθεσε ως καταγγέλων και η σύζυγός του ως ύποπτη.

Αν και η κατώτερη νόμιμη ηλικία για γάμο είναι 17 ετών στην Τουρκία (και16 ετών με τη συμφωνία δικαστή), η χώρα παραμένει μια από τις πληγείσες στην ευρωπαική ήπειρο από τις πρόωρες συζεύξεις και /ή τις λεγόμενες « arrangées » σύμφωνα με τη ΜΚΟ Girls Not Brides, το 15% των νέων κοριτσιών παντρεύονται πριν τη νόμιμη ηλικία. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ παγκοσμίως 1 κορίτσι στα 9 παντρεύεται πριν τα 15 .aufeminin 20.10.16

Eπίσης σύμφωνα με την Girls Not Brides 15 εκατομύρια κορίτσια παντρεύονται πριν την ηλικία των 18 ετησίως.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.