Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 12 ΗΜΕΡΕΣ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ ΠΑΡΟΥ

Ένα από σημαντικότερα και ιστορικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου, υπ...

Στον Πειραιά στις 16/10 η εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Ένα από σημαντικότερα και ιστορικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου, υποδέχεται ο Πειραιάς την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.
Διαβάστε όλο το διαδικαστικό της υποδοχής.
Ιστορική ημέρα για ολόκληρο τον Πειραιά η ερχόμενη Κυριακή. Ημερομηνία που θα μείνει χαραγμένη με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη Ελληνορθόδοξη Ιστορία.
Η Παναγία Εκατονταπυλιανή, για 2η φορά στη μακραίωνη ιστορία της, ''αφήνει'' το νησί της Πάρου και μεταφέρεται για 12 ημέρες στο Μεγάλο Λιμάνι της χώρας.
Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη φορά που η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Πάρου ''ταξίδεψε'' εκτός Πάρου, ήταν τη δεκαετία του '90, όταν και ταξίδεψε στη Βόρεια Ελλάδα, όταν έβραζε το θέμα του Μακεδονικού, προκειμένου να στηρίξει ποικιλοτρόπως τους Έλληνες της Βορείου Ελλάδας.
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ
Η Παναγία μας θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, στην Πύλη Ε3 στις 17:30 της Κυριακής 16/10 (μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου-στα καράβια της Κρήτης), με κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και τιμές Αρχηγού Κράτους.
Θα αποδοθούν οι δέουσες τιμές καθώς εισέρχεται στο Λιμάνι Πειραιά η Εικόνα της Παναγίας, όπως επίσης κατά τη μεταφορά της στη γη του Πειραιά, όπου και θα τελεστεί η πρώτη Δοξολογία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Πειραιά και Παροναξίας κ.κ. Σεραφείμ και Καλλινίκου αντίστοιχα.
ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΩΣ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΜΠΟΥΡΙΩΝ
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, η εικόνα θα τοποθετηθεί σε όχημα της Πυροσβεστικής και ακολουθώντας πορείας 1.300 μέτρων, συνοδευόμενη από πλήθος κλήρου και λαού, θα φτάσει στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιά, όπου και παραμείνει για 12 ημέρες έως και την 27η του Οκτώβρη.
Οι μπάντες του Ναυτικού, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής θα συνοδεύουν την πομπή από το Λιμάνι έως τον Ναό του Αγίου Δημητρίου.
ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η Τροχαία Πειραιά, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπύρος Λάσκος, έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά τόσο στην υποδοχή και Λιτάνευση της Εικόνας όσο και στην κυκλοφορία των ΙΧ στους γύρω δρόμους.
Η ΕΛΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ
Η Ασφάλεια Πειραιά έχει αναλάβει την 24ωρη φύλαξη της Θαυματουργής Εικόνας του Πειραιά με άνδρες που θα φορούν πολιτικά ρούχα και διασφαλίζουν την ακεραιότητα του προσκυνήματος.
Επίσης, μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ θα πραγματοποιούν τακτικές περιπολίες γύρω από το Ναό του Αγίου Δημητρίου.
ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα πλαίσια του εορτασμού των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιά, σημαντικά προσκυνήματα έχουν προσέλθει στον Πειραιά προς ωφέλεια των πιστών, όπως η εικόνα της Παναγίας Έλωνας κλπ.
Όμως, φέτος ο πήχης μπήκε στο πιο ψηλό σημείο, καθώς η Παναγία Εκατονταπυλιανή είναι ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας παγκοσμίως.
Τόσο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου όσο και οι πιστοί της Ενορίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ιστορικές στιγμές που θα ζήσει η ενορία του Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.