Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΟΣ ΚΙ ΕΚΕΙ.... ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούσαν να πορευτούν προς την Βρετανία από το Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, συγκρούστηκαν με ...


Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούσαν να πορευτούν προς την Βρετανία από το Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, συγκρούστηκαν με τη γαλλική αστυνομία, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς και η αστυνομία.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος των μεταναστών που προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Καλαί, μέσω της περιφερειακής οδού.
Οι συγκρούσεις συνέβησαν όχι μακριά από το σημείο όπου σηκώνεται τείχος με τη χρηματοδότηση της Βρετανίας για να σφραγίσει τον δρόμο, στον οποίο οι μετανάστες συχνά προσπαθούν να επιβιβαστούν σε φορτηγά για να κατευθυνθούν προς τη Βρετανία.

Μια διμερής συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας, που υπογράφηκε το 2003, επιτρέπει σε Βρετανούς αξιωματούχους να ελέγχουν τα διαβατήρια των μεταναστών ενώ βρίσκονται σε γαλλικό έδαφος και το αντίστροφο. Με τον τρόπο αυτό, τα “σύνορα” της Βρετανίας με τη Γαλλία τοποθετούνται σε γαλλικό έδαφος, έτσι που οι μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να φτάσουν στη Βρετανία υποχρεώνονται να συγκεντρώνονται σε καταυλισμούς στο Καλαί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.