Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΚ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟΥ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ» ΜΑΔΟΥΡΟ... ΣΒΗΝΟΥΝ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Αγώνας για να κρατηθούν τα βρέφη στην ζωή. Η Λάουρα Μοντίλβα είναι 22 χρονών. Ο μόλις πέντε μηνών γιος της είναι ένα πολλά παιδιά που...



Αγώνας για να κρατηθούν τα βρέφη στην ζωή.



Η Λάουρα Μοντίλβα είναι 22 χρονών. Ο μόλις πέντε μηνών γιος της είναι ένα πολλά παιδιά που νοσηλεύονται για υποσιτισμό, στην κεντρική παιδιατρική κλινική της Βενεζουέλας.

Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή. Η μητέρα του δεν μπορεί να τον θηλάσει πια και το βρεφικό γάλα στη χώρα είναι «απαγορευμένο» λόγω της πανάκριβης τιμής του. «Δεν έχω χρήματα. Δεν τον ταΐζω καλά και δεν μπορώ να του αγοράσω βρεφική φόρμουλα» λέει η Λάουρα στη λατινόφωνη έκδοση του Fox News.



Η έλλειψη τροφίμων στην χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει προκαλέσει τεράστια αύξηση στα φαινόμενα υποσιτισμού βρεφών και μικρών παιδιών -μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους, ο αριθμός των παιδιών που λιμοκτονούν και χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Καράκας, έχει σχεδόν διπλασιαστεί και η τάση είναι αυξητική: 35 παιδιά νοσηλεύτηκαν όλο το 2015 στην κεντρική παιδιατρική κλινική, 65 μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά -και βρισκόμαστε μόλις στον Σεπτέμβριο.



Σε εθνικό επίπεδο, επτά παιδιά μέχρι στιγμής, ηλικίας κάτω των 14 ετών, έχουν πεθάνει, επειδή ο οργανισμός τους δεν είχε δεχτεί την απαραίτητη ποσότητα τροφής.

Και ενώ τα παιδιά πεθαίνουν και η χώρα του «σβήνει» από την έλλειψη τροφίμων, ο πρόεδρος, Νίκολας Μαδούρο, «αστειεύεται» για τη… δίαιτα που φέρει το όνομά του και κάνει τους κατοίκους της Βενεζουέλας πιο αδύνατους. «Η «δίαιτα Μαδούρο» σε σκληραγωγεί» δήλωσε πρόσφατα.

Και οι συνέπειες για τα παιδιά, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, δεν είναι μόνο βραχυπρόθεσμες, αλλά θα τα «ακολουθούν» και στο υπόλοιπο της ζωής τους. Χαρακτηριστικά, η Δρ. Σότο από το νοσοκομείο J.M. de los Rios εξηγεί ότι, εάν ένα παιδί δεν τρέφεται σωστά στις πρώτες 1.000 μέρες της ζωής του, θα έχει στο μέλλον προβλήματα με τη μνήμη και τη συγκέντρωσή του, που θα επηρεάσουν την απόδοσή του στο σχολείο.

«Παίζουμε με το μέλλον αυτών των παιδιών. Είναι αμαρτία…» λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί, που δίνουν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή…











crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.