Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ! ΓΚΙΟΥΛΕΝ: «ΑΝ ΜΕ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΠ΄ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ»

Ο πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Τουρκία ότι είναι ο υποκινητής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικο...




Ο πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Τουρκία ότι είναι ο υποκινητής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου και ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε σήμερα ένα γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο πως, αν η Ουάσινγκτον τον εκδώσει, όπως ζητάει η Άγκυρα, θα επιστρέψει στην Τουρκία.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες πουν «ναι», τότε θα πάω, δεν πειράζει. Σ” αυτή την περίπτωση θα τελειώσω τη ζωή μου βασανιζόμενος απ” αυτούς (σ.σ.: την τουρκική κυβέρνηση) και θα παρουσιαστώ ενώπιον του Θεού ως ένας αγνός άνθρωπος», δήλωσε ο 75χρονος Γκιουλέν στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που πρόκειται να μεταδοθεί στις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

Η Άγκυρα απαίτησε από την Ουάσινγκτον να εκδώσει τον Γκιουλέν και έστειλε στις αμερικανικές αρχές έγγραφα που, σύμφωνα με τους Τούρκους, αποδεικνύουν την εμπλοκή του στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Την Τρίτη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να αναληφθεί διεθνής δράση εναντίον του Γκιουλέν.


Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999 και κατηγορείται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου από ένα μέρος του στρατού, απέρριψε και πάλι αυτό που χαρακτηρίζει «καθαρούς ισχυρισμούς».



Ένας «διεθνής οργανισμός» οφείλει να ερευνήσει αυτές τις κατηγορίες, δήλωσε στο ZDF. «Αν επιβεβαιώσει τις υποψίες, τότε θα δεχθώ αμέσως αυτό που θα ζητήσει. Όμως δεν θα καταφέρουν να βρουν τίποτε που να μπορεί να σταθεί», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά δεν είναι παρά ο καρπός της παράνοιας» του ισλαμοσυντηρητικού τούρκου προέδρου, ο οποίος «δηλητηριάσθηκε από την από την εξουσία», κατήγγειλε επίσης ο πρώην ιμάμης.



πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.