Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ: ΒΓΑΛΑΝΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΙΝΑΙΔΟΙ!..

Το αμφιλεγόμενο ημερολόγιο «Ορθόδοξοι ιερείς» επιστρέφει με άλλους δώδεκα μήνες αμαρτίας και... σωτηρίας! Όπως τα προηγούμενα χρόνια, τ...

Ένα βλάσφημο ημερολόγιο με καλό σκοπό

Το αμφιλεγόμενο ημερολόγιο «Ορθόδοξοι ιερείς» επιστρέφει με άλλους δώδεκα μήνες αμαρτίας και... σωτηρίας! Όπως τα προηγούμενα χρόνια, το ορθόδοξο ημερολόγιο 2017 προβάλλει καυτές εικόνες όμορφων αντρικών μοντέλων σε ομοερωτικές στάσεις ανάμεσα σε θρησκευτική εικονογραφία. Από πίσω του βρίσκεται μία ομάδα έξι Ρουμάνων, οι οποίοι δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι. Η πέμπτη έκδοση του ημερολογίου που κυκλοφορεί έχει τίτλο φέτος “P.I.L.F.”, ή “Priests I ‘d Like to F**k”.

Πέραν της ειρωνικής εικονογράφησης, το ημερολόγιο έχει στην πραγματικότητα έναν πιο σοβαρό σκοπό. Η δημιουργική ομάδα ανέφερε ότι οι φωτογραφίες δεν προορίζονται για θρησκευτικούς σκοπούς αλλά ερμηνεύονται ως «μια καλλιτεχνική προσπάθεια που δημιουργικά διαμαρτύρεται για την ομοφοβία» στην Ορθόδοξη Εκκλησία -στην οποία ανήκει σχεδόν το 90% των Ρουμάνων- και μία γιορτή της «διαφορετικότητας, της ισότητας και της ελευθερίας».

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει χάσει τον δρόμο της και προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτρέψει εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σε σύγχρονες κοινωνίες που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαγδαλένα Ντε Λόνα, η οποία είναι εκπρόσωπος τύπου για το ημερολόγιο. «Θα θέλαμε να σκεφτούμε ότι η τέχνη μας θα μπορούσε να εμψυχώσει τους ανθρώπους να εξετάσουν παραδοσιακές μορφές εξουσίας», προσθέτει.

Αυτόν τον χρόνο, ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Orasul Meu (ή “My City, My Colors”), μία τοπική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που επικεντρώνεται στην παροχή υγειονομικής φροντίδας για νέους που βρίσκονται στο περιθώριο. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.