Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Τρύπες» στα πόθεν έσχες και των υπολοίπων υπερθεματιστών του διαγωνισμού θα «εμφανιστούν» ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ τις επόμενες ημέρες, ώστε ν...

Τηλεοπτικές άδειες: Προβοκάτσια για να καλύψει το σκάνδαλο Καλογρίτσα ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Τρύπες» στα πόθεν έσχες και των υπολοίπων υπερθεματιστών του διαγωνισμού θα «εμφανιστούν» ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ τις επόμενες ημέρες, ώστε να... εξομοιωθεί το «κουμπαριά gate».
Σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το «θέμα Καλογρίτσα», καθώς μέρα με την ημέρα νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα το σκάνδαλο να λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Πλέον, οι αποκαλύψεις για τις παράτυπες δανειοδοτήσεις του Καλογρίτσα, αλλά και για το εικονικό πόθεν έσχες που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης των καναλιών έχουν λάβει διαστάσεις πολιτικού «τυφώνα», με στελέχη της κυβέρνησης να μην μπορούν πια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μιλούν ακόμη και για ενδεχόμενες «ποινικές ευθύνες» στην υπόθεση.
Όπως αποκαλύφθηκε, ο νεόκοπος καναλάρχης έχει αφειδώς χρηματοδοτηθεί από τραπεζικό ίδρυμα, και μάλιστα μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών το έλαβε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Μέχρι εδώ όλα καλά... Ωστόσο, τα δάνεια αυτά, όπως έγινε γνωστό, ελήφθησαν με αμφίβολες εξασφαλίσεις και εγγυήσεις τις εργολαβίες τις οποίες θα (!) έπαιρνε ο κ. Καλογρίτσας.
Σύμφωνα με πόρισμα που συντάχθηκε μετά από έλεγχο που διενήργησαν η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα Αττικής, ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει από το πιστωτικό ίδρυμα 127,6 εκατομμύρια ευρώ, με τα 77,6 εκατ. να τα λαμβάνει αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό, ότι πατέρας και υιός Καλογρίτσα φέρονται να ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η μια δικογραφία που αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 27,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη, καθώς εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον επιχειρηματία από τον αρχικό έλεγχο είχε βεβαιωθεί μεγαλύτερο ποσό φοροδιαφυγής, ωστόσο μετά από προσφυγή του στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών το ποσό αναπροσαρμόστηκε στα 27,5 εκατ. ευρώ. Στον επιχειρηματία έχει επιβληθεί το μέτρο της δέσμευσης όλων των τραπεζικών του λογαριασμών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν έχει καταβάλει τα ποσά που του καταλογίζονται.
Η άλλη δικογραφία εκκρεμεί στον ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη -Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιο του Χρήστου Καλογρίτσα και υπερθεματιστή μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και στην περίπτωση αυτή το ποσό της φοροδιαφυγής αναπροσαρμόστηκε προς τα κάτω μετά από προσφυγή του ελεγχόμενου στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ πληρώθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τον ελεγχόμενο και πλέον οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν ξεμπλοκαριστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
Οι αποκαλύψεις, ωστόσο, φαίνεται πως δεν σταματούν εδώ, καθώς, υπενθυμίζεται, ότι ο βασικός λόγος που το πόθεν έσχες του υπερθεματιστή βρίσκεται «στον αέρα» είναι εξαιτίας του περίφημου «βοσκοτοπιού».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, η εταιρία «ΑΓΥΙΑ» του Σπύρου Καραμπάτσου έχει σε οριστική καθυστέρηση μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο είχε βάλει ενέχυρο το διαβόητο οικόπεδο των 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκης!
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω οικόπεδο είχε παραχωρήσει ο κ. Καραμπάτσος στον κ. Καλογρίτσα και εν συνεχεία εμφανίστηκε με εκτιμώμενη αξία 100 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του.
Το δάνειο με ενέχυρο το βοσκοτόπι είχε δοθεί το 2007 και είχε αρχική αξία ένα εκατομμύριο ευρώ. Το δάνειο αυτό δεν εξυπηρετείται, έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως «κόκκινο» και πλέον η αξία του μαζί με τους τόκους και τις προσαυξήσεις φτάνει τα 1,8 εκατ. ευρώ.
Προβοκάτσια μπας και γλιτώσουμε...
Με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πια δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια.
Κάθε μέρα «ξεσπάει» και ένα νέο σκάνδαλο στην υπόθεση Καλογρίτσα, με αποτέλεσμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο να επικρατεί πανικός.
Η αρχική σκέψη - απόφαση Τσίπρα ήταν να αποσυρθούν από το διαγωνισμό όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα, φωτογραφίζοντας το «σχήμα» Καλογρίτσα. Ωστόσο, «γραμματείς και φαρισαίοι» του Μαξίμου τον μετέπεισαν και του δίδαξαν «πώς παίζεται το παιχνίδι»:
Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, μέσα στις επόμενες ημέρες θα «σκάσει θέμα» και με άλλους δύο από τους τέσσερις υπερθεματιστές!
Συγκεκριμένα, όλος τυχαίως και ΞΑΦΝΙΚΑ τα πόθεν έσχες άλλων δύο νέων καναλαρχών θα «αποδειχτούν» ελλειμματικά ή προβληματικά, σε μια προσπάθεια να εξομοιωθεί το θέμα Καλογρίτσα με τα νέα που θα προκύψουν.
Κι όλα αυτά, ενώ η επόμενη εβδομάδα είναι γεμάτη από ραγδαίες εξελίξεις, καθώς στις 26 Σεπτεμβρίου οι υπερθεματιστές καλούνται να καταβάλλουν το 30% του τιμήματος που προσέφεραν, κάτι που θα αποτελέσει την πρώτη «πραγματική» δοκιμασία για την επάρκεια της οικονομικής επιφάνειάς τους, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεδριάσει για να κρίνει εάν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. newsbomb.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.