Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΝΤΑΡΑΓΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ

του Γιώργου Θεοχάρη Οι Χριστιανοί της Συρίας επιστρέφουν στις κατεστραμμένες εκκλησίες και στα σπίτια τους. Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμ...


του Γιώργου Θεοχάρη

Οι Χριστιανοί της Συρίας επιστρέφουν στις κατεστραμμένες εκκλησίες και στα σπίτια τους.

Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε στην Νταράγια της περιφέρειας Δαμασκού, η πρώτη θεία Λειτουργία για την ειρήνη στη Συρία και για την ανάπαυση των ψυχών των μαρτύρων, στον καθεδρικό ναό της Αγίας Θέκλας.


Το σημαντικό αυτό γεγονός έγινε μετά την πρόσφατη απελευθέρωση της πόλης και την εκκένωση της από τους τελευταίους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Νταράγια ζούσαν πριν τον πόλεμο χιλιάδες Ορθόδοξοι, οι οποίοι αρχίζουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Παρά τις εμφανείς στις φωτογραφίες καταστροφές που υπέστη ο ναός από τους «μετριοπαθείς» τρομοκράτες, άνοιξε και πάλι για να υποδεχθεί τους πιστούς.

Παραβρέθηκε ο επίσκοπος Δαμασκού Λουκάς Αλ-Χούρυ, εκπρόσωποι των αρχών και δεκάδες πιστοί.

Ο επίσκοπος ευχήθηκε για την ειρήνη στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι οι Σύριοι υποστηρίζουν το στρατό και την ηγεσία τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ο ίδιος απευθύνθηκε με δριμύτητα στους Ευρωπαίους, στους Αμερικανούς και σε όλους εκείνους που έστειλαν τους εγκληματίες να σπέρνουν τον όλεθρο στη Συρία, λέγοντας ότι οι Χριστιανοί στη Συρία δεν χρειάζονται την προστασία κανενός και ότι είναι από μόνοι τους ικανοί να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Με τη σειρά του, ο π. Μπεσάρα (Ευάγγελος) αλ-Κάρα, εφημέριος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Θέκλας, δήλωσε ότι οι προσευχές που αναπέμφθηκαν σήμερα στην Νταράγια και η επιστροφή των πιστών στην πόλη που υπέφερε στα χέρια των τρομοκρατών αποδεικνύει ότι ο πολιτισμός της Συρίας δεν θα πεθάνει ποτέ, επειδή οι Σύριοι είναι προσκολλημένοι στη ζωή και στην ειρήνη και δεμένοι με τη γη τους.

(πηγή φωτο: dimpe news).








http://www.vimaorthodoxias.gr/diethni/item/88623-i-proti-theia-leitourgia-stin-apeleitheromeni-ntaragia-tis-damaskou-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.