Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Η ΠΗΓΗ ΔΕΒΕΤΖΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Μεταξύ των αποτελεσμάτων που ακύρωσε στην Πηγή Δεβετζή η παγκόσμια ομοσπονδία δεν είναι μόνο τα άλματά της, με τα οποία κατέκτησε το χά...


Μεταξύ των αποτελεσμάτων που ακύρωσε στην Πηγή Δεβετζή η παγκόσμια ομοσπονδία δεν είναι μόνο τα άλματά της, με τα οποία κατέκτησε το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του κλειστού στη Βαλένθια.
Μάλιστα, στο παγκόσμιο του κλειστού είχε νικήσει με άλμα στα 15,00 μ., επίδοση που πλέον δεν αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού.

Ωστόσο, διατηρεί το ρεκόρ της στον ανοιχτό στίβο και overall ρεκόρ, το οποίο είναι 15,32μ. και το πέτυχε το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Τα μετάλλια στα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα τα χάνει η Δεβετζή και το ίδιο αναμένεται να αποφασίσει η ΔΟΕ και για το Ολυμπιακό της μετάλλιο στο Πεκίνο, καθώς μόνο για το θετικό της δείγμα στην Οζάκα έχουν ακυρωθεί όλες οι επιδόσεις της για τις χρονιές 2007 και 2008, αλλά έχει και θετικό δείγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς αν κάποιος αθλητής έχει βρεθεί ντοπέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει κατακτήσει και μετάλλιο αυτό αφαιρείται.

Μόνο σε έναν Ελληνα αθλητή έχει αφαιρεθεί έως σήμερα Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Λεωνίδας Σαμπάνης έχασε το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Αν αυτό συμβεί και στην Δεβετζή θα είναι η δεύτερη αφαίρεση Ολυμπιακού μεταλλίου για την Ελλάδα. Μόνο που το θετικό δείγμα της 40χρονης αθλήτριας προέκυψε έπειτα από επανέλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.