Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ... ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΣΕ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ!

Οι φωτογραφίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα και δείχνουν νεογέννητα σε κρατικό νοσοκομείο να είναι τ...


Οι φωτογραφίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα και δείχνουν νεογέννητα σε κρατικό νοσοκομείο να είναι τοποθετημένα σε χαρτοκιβώτια αντί σε ειδικούς θαλάμους

Σοκάρουν για ακόμα μία φορά οι φωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα από τη Βενεζουέλα και δείχνουν νεογέννητα μωρά σε νοσοκομείο της χώρας να είναι τοποθετημένα σε χαρτόκουτα αντί για ειδικούς θαλάμους.

Οι φωτογραφίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την αντιπολίτευση στην Βενεζουέλα και τραβήχτηκαν από έναν υπάλληλο του κρατικού νοσοκομείου Domingo Guzman Lander, βορειανατολικά της χώρας στο Anzoategui προκαλώντας οργή.

Όπως φαίνεται τα νεογνά είναι στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο πάνω σε ένα πάγκο και μέσα σε χάρτινα κιβώτια αποτυπώνοντας την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης.


Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου και υποστηρίζουν ότι τα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεπάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων, ενώ υπάρχει παράλληλα έλλειψη τροφίμων και καυσίμων σε όλους τους τομείς.

O Douglas Leon, πρόεδρος της Ιατρικής Ομοσπονδίας της Βενεζουέλας, ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι ορισμένα νοσοκομεία δουλεύουν μόνο με το 5% του ιατρικού εξοπλισμού που χρειάζονται.

Ωστόσο, λίγο αργότερα μετά τη δημοσίευση των εν λόγω φωτογραφιών ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης της Βενεζουέλας, έγραψε στο twitter υπερασπιζόμενος το σύστημα υγείας της χώρας.

«Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούμε τις ενέργειες που έγιναν. Τα νοσοκομεία μας φροντίζουν εκατοντάδες ασθενείς, παρά τα όσα αποκρύπτουν ορισμένα ΜΜΕ. Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες και συνεχίζουμε».

Λίγο αργότερα η κρατική υπηρεσία νοσοκομείων ανάρτησε στο twitter εικόνες και βίντεο που ισχυριζόμενη ότι είναι τωρινές και δείχνουν τα νεογνά να κοιμούνται κανονικά σε κούνιες του νοσοκομείου.




ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.