Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ! ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ - ΑΜΠΑΣ ΗΡΘΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ... ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ!

Κάθε κηδεία φαίνεται πως έχει τη δική της... ιστορική χειραψία. Μετά από εκείνη του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο στην κηδεία του ...



Κάθε κηδεία φαίνεται πως έχει τη δική της... ιστορική χειραψία. Μετά από εκείνη του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, τώρα έρχεται αυτή ανάμεσα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Η απόφαση του Αμπάς να παραστεί στην κηδεία του Σιμόν Πέρες προκάλεσε, αν μη τι άλλο, αίσθηση. Και φυσικά την αντίδραση της Χαμάς, που δεν έκρυψε ότι χάρηκε για το θάνατο του Πέρες, τον οποίο χαρακτήρισε εγκληματία.

Παρ’ όλα αυτά, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ σε μια προσπάθεια να κάνει ένα βήμα προς την ειρήνη. Σημειώνεται ότι χρόνια Παλαιστίνιος ηγέτης δεν έχει «πατήσει» στην Ιερουσαλήμ, καθώς απαιτείται ειδική άδεια!

Πριν ξεκινήσει η τελετή, ο Αμπάς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και η χειραψία φάνταζε αδύνατο να μη γίνει.






Η ιστορική χειραψία Ομπάμα - Κάστρο στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα (Φωτογραφία SABC TV POOL / ΑΠΕ - ΜΠΕ)



Οι δυο ηγέτες αντάλλαξαν και λίγα λόγια. «Είμαι ευτυχής που σας βλέπω, έχει περάσει πολύς καιρός», είπε στα αγγλικά ο παλαιστίνιος πρόεδρος απευθυνόμενος προς τον ισραηλινό πρωθυπουργό, πριν χαιρετήσει την σύζυγο του Νετανιάχου. Ήταν δε τόση η λαχτάρα του Νετανιάχου να δείξει πως κι εκείνος προσπαθεί για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή που εκπρόσωπός του έδωσε το βίντεο με την ιστορική χειραψία στη δημοσιότητα.



Οι δύο άνδρες δεν έχουν χαιρετηθεί από τη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα στο Παρίσι πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Ο Αμπάς είναι ο μοναδικός Άραβας ηγέτης που βρέθηκε στην κηδεία του Πέρες. Κανείς άλλος δεν το έκανε, ενώ η Αίγυπτος έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών της. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος συνοδεύεται από τον δεύτερο στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και τον επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

http://www.newsit.gr/kosmos/Istoriki-xeirapsia-Ampas-Netaniaxoy-pics-vid/661661

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.