Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗ ΔΥΣΗ, ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ... ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ατίλα Σερτέλ κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή με την οποία ζητά να μάθει...



Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ατίλα Σερτέλ κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή με την οποία ζητά να μάθει ποια η αναγκαιότητα της υποχρεωτικής διδασκαλίας της αραβικής γλώσσας στα Σχολεία. Ο υπουργός παιδείας  Ισμέτ Γιλμάζ καλείται να απαντήσει για τις αλλαγές που θα γίνουν  στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση  το έτος 2016-2017.

Στο νέο σχολικό έτος προβλέπεται η διδασκαλία της αραβικής γλώσσας ως μάθημα επιλογής στην δευτέρα δημοτικού και υποχρεωτικά  μαθήματα Κορανίου και αραβικής γλώσσας στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Ο βουλευτής στην επερώτηση του επισημαίνει ότι οι γονείς που αντιδρούν φακελώνονται.

Η Τουρκία καθημερινά απομακρύνεται από τη Δύση και στρέφεται στη Μέση Ανατολή. Θα διατηρήσει ακόμα και το θερινό ωράριο για να έχει την ίδια ώρα με τη Σαουδική Αραβία.

Ο Samuel Huntington στο γνωστό έργο του “Σύγκρουση Πολιτισμών” έγραψε το 1996 ότι η Τουρκία πρέπει να παύσει να είναι μια κοσμική δημοκρατία και να επιστρέψει στο οθωμανικό παρελθόν της.

Αργότερα ακολούθησε το Σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής     με τη θεωρία του ήπιου Ισλάμ.

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 22.7.2007 το ElCezire  αποκάλεσε “Νέο Οθωμανούς”  το κόμμα ΑΚΡ του κ. Ερντογάν.

Τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων εξυφαίνουν, όπως φαίνεται, το σχέδιο αραβοποίησης της Τουρκίας εδώ και αρκετά χρόνια.  Ο Νεοοθωμανισμός σημαίνει οπισθοδρόμηση, αυταρχισμό, έλλειψη δημοκρατίας, καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών , στροφή στη θρησκοληψία , απομάκρυνση από τον εκσυγχρονισμό, την επιστημονική γνώση και την πρόοδο.

Φυσικά οι επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική και στις σχέσεις της Άγκυρας με τους γείτονες της θα είναι τραγικές κι επικίνδυνες. Όσοι δεν το βλέπουν μάλλον φορούν παρωπίδες…


http://www.militaire.gr/η-τουρκία-αποχαιρετά-τη-δύση-κι-αυτό-εί/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.