Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ» ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΙΝΔΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε «χειρουργικά πλήγματα» εναντίον στρατοπέδων ανταρτών κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης τη...



Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε «χειρουργικά πλήγματα» εναντίον στρατοπέδων ανταρτών κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης της διαφιλονικούμενης περιοχής του Κασμίρ, που αποτελεί ντε φάκτο σύνορο μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν.

«Ομάδες τρομοκρατών είχαν αναπτυχθεί σε θέσεις κατά μήκος της γραμμής ελέγχου με σκοπό να εισέλθουν παράνομα και να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις (στην Ινδία). Ο ινδικός στρατός πραγματοποίησε χειρουργικά πλήγματα τη χθεσινή νύχτα εναντίον των θέσεων αυτών, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός του ινδικού στρατού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί. Τα πλήγματα αυτά προκάλεσαν «σημαντικό αριθμό θυμάτων στις τάξεις των τρομοκρατών και αυτών που προσπαθούν να τους υποστηρίξουν». Ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε αν τα πλήγματα έγιναν δια ξηράς ή αέρος.

Ο πακιστανικός στρατός από την πλευρά δεν έκανε κανέναν λόγο για «χειρουργικά πλήγματα» και κατήγγειλε τα «διασυνοριακά πυρά από τις ινδικές δυνάμεις» που προκάλεσαν τον θάνατο δύο στρατιωτών του σήμερα κοντά στη γραμμή ελέγχου που χωρίσει την διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

«Οι πακιστανικές δυνάμεις απάντησαν σε απρόκλητα ινδικά πυρά πάνω στη γραμμή ελέγχου» αναφέρει ο πακιστανικός στρατός σε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι οι ανταλλαγές πυρών διήρκησαν μεταξύ 02.30 και 08.00 το πρωί.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ κατήγγειλε την «κατάφωρη επίθεση» του Νέου Δελχί.

«Η έννοια των χειρουργικών πληγμάτων εναντίον υποτιθέμενων βάσεων τρομοκρατών είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε από τις ινδικές δυνάμεις για να δώσουν ψευδείς εντυπώσεις», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του πακιστανικού στρατού.

Η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι κλήθηκε να πάρει μέτρα αντιποίνων μετά την επίθεση στην ινδική στρατιωτική βάση στο Ούρι, στο Κασμίρ στις 18 Σεπτεμβρίου. Συνολικά 18 ινδοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά την έφοδο με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα τεσσάρων εξτρεμιστών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Τζάις-ε- Μοχάμεντ που έχει τη βάση της στο γειτονικό Πακιστάν. Ήταν η φονικότερη επίθεση στην περιοχή αυτή τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η Ινδία κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι στηρίζει κρυφά τις παρεισφρήσεις και την ένοπλη εξέγερση στην ελεγχόμενη από το Νέο Δελχί περιοχή του Κασμίρ, κάτι που το Ισλαμαμπάντ διαψεύδει.

Το Νέο Δελχί διεξάγει επιχείρηση σε διπλωματικό επίπεδο σε μια προσπάθεια να απομονώσει το Πακιστάν. Η Ινδία απέσυρε τη συμμετοχή της από την περιφερειακή σύνοδο κορυφής που αναμένεται να διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ισλαμαμπάντ, και την ίδια απόφαση έλαβαν στη συνέχεια το Μπανγκλαντές, το Αφγανιστάν και το Μπουτάν.

Η Ινδία και το Πακιστάν διεκδικούν και οι δύο την περιοχή των Ιμαλαΐων του Κασμίρ μετά το χωρισμό τους το 1947. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.