Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ»... ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΡΗΞΗ...

Προειδοποιεί για ρήξη στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να «κάνει πίσω». «Απαράδεκτες και επικίνδυ...

Ιερώνυμος: Απαράδεκτες και επικίνδυνες οι αλλαγές στα Θρησκευτικά

Προειδοποιεί για ρήξη στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να «κάνει πίσω».

«Απαράδεκτες και επικίνδυνες» χαρακτήρισε τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, με το νέο πρόγραμμα σπουδών που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.


«Επειδή διάβασα το πρόγραμμα σπουδών, αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα. Είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην Παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία και ρήξη στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, μετά από συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

«Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει την προσπάθεια αυτή, να αναβάλει κάθε νέα πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια βάση μεγάλη να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους σε έναν τόπο που ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο Λόγος», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου:

«Με πολύ χαρά δέχτηκα σήμερα εδώ την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με τα μέλη της οποίας συζητήσαμε καυτά προβλήματα που έχουν σχέση με τα Θρησκευτικά γενικότερα και ειδικότερα με τα μέσα των ημερών αυτών που ελήφθησαν.

Η αλήθεια είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών περνάει μία κρίση και έχουμε την ανάγκη όλοι, και από πλευρά Εκκλησίας και από πλευράς Πολιτείας να συνεργαστούμε γερά πάνω σε μεγάλη βάση με θετική άποψη όχι περιοριζόμενοι από χρονικά όρια δέκα ημερών, πέντε ημερών αλλά με περισσότερο χρόνο και με περισσότερη άνεση για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις.


Εγώ ως Αρχιεπίσκοπος στην αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος, έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και βλέπω ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτό της αγωγής των παιδιών μας. Μελετούσα πάντοτε τα προβλήματα. Δεν πήρα ποτέ μονόπλευρη θέση, είτε στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, είτε από το άλλο τμήμα, που θέλει να ανανεώσει τα πράγματα, αλλά επέμενα ότι αυτές οι δύο προσπάθειες έπρεπε να συνεργαστούν, κάτω και από την επίβλεψη της Εκκλησίας.

Βεβιασμένα, λοιπόν, ακούμε τώρα τα νέα προγράμματα, τα οποία ξέρουμε πώς ελήφθησαν και πώς προωθήθηκαν και με σφραγίδα ποιων ανθρώπων. Εγώ με μια λέξη θα έλεγα σήμερα, επειδή διάβασα τα καινούργια προγράμματα και τα είδα, πως είναι απαράδεκτα. Είναι επικίνδυνα. Είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην Παιδεία γενικότερα, στην κοινωνία μας και ρήξη στις σχέσεις της Εκκλησίας με την Πολιτεία.

Για αυτό, από αυτή τη θέση σήμερα, θα τα πω και στην ιεραρχία όλης της Εκκλησίας της Ελλάδος στις αρχές Οκτωβρίου, κάνω έκκληση προς τον πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα να σταματήσει όλη αυτή την προσπάθεια, να αναβάλει κάθε πρωτοβουλία ενός ή μερικών ανθρώπων και σε μια μεγάλη βάση Πολιτείας - Εκκλησίας να συνεργαστούμε σοβαρά επιτέλους, σε έναν τόπο που ακούγονται λόγια, λόγια, λόγια και λείπει ο Λόγος» newsbomb.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.