Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΡΙΑ... 9 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ... ΔΥΟ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...!

Συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα 9 μετανάστες - Καταστράφηκε το 60% του καταυλισμού - Σκέψεις να ναυλωθεί πλοίο για να φιλοξεν...


Συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα 9 μετανάστες - Καταστράφηκε το 60% του καταυλισμού - Σκέψεις να ναυλωθεί πλοίο για να φιλοξενήσει τους εκατοντάδες άστεγους, πλέον, πρόσφυγες - Στο νησί στέλνονται 2 διμοιρίες ΜΑΤ

Κατεστραμμένο σε ποσοστό πάνω από 60% των εγκαταστάσεών του είναι πλέον το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια επεισοδίων μέσα στο κέντρο τη Δευτέρα, περισσότερα από 50 αντίσκηνα έχουν γίνει στάχτη. Οι πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν το φλεγόμενο hot spot για να σωθούν και αναζήτησαν καταφύγιο στη γύρω περιοχή. Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων, με πολλές οικογένειες μεταναστών προσπάθησε να κατευθυνθεί στην πόλη της Μυτιλήνης, εμποδίστηκε όμως από τις αρχές και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο hot spot.

Ωστόσο, στα αποκαΐδια του κέντρου και σε ό,τι απέμεινε από την επέμβαση της πυροσβεστικής, είναι πλέον πρακτικώς αδύνατον να φιλοξενηθούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες. Υπενθυμίζεται ότι στο hot spot της Μόριας επικρατούσε ήδη υπερπληθυσμός, εφόσον οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί πλησίαζαν τους 4.000, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε 2.500 ως ανώτατο όριο.


Σε μια πρώτη λύση συζητείται το ενδεχόμενο να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης και θα λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο για τους πρόσφυγες ενώ παράλληλα, κατά πληροφορίες αποφασίστηκε στο νησί να σταλούν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

Δεκάδες στρέμματα γύρω από το κέντρο της Μόριας κατακάηκαν από την χθεσινή πυρκαγιά και οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον έξαλλοι, απαιτώντας την άμεση αποσυμφόρηση τουhot spot. Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την καταστροφή της περιουσίας τους, εφόσον κατά το πλείστον οι εκτάσεις που κάηκαν περιελάμβαναν ελαιοκτήματα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες υποτίθεται ότι σχεδόν στο σύνολό τους επέστρεψαν στο hot spot, μαρτυρίες όμως των κατοίκων αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που περιφέρονται στο νησί εντελώς ανεξέλεγκτοι και χωρίς καμία φροντίδα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία για όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στη Μόρια προσήχθησαν 18 μετανάστες, εννέα εκ των οποίων συνελήφθησαν και με τη σε βάρος τους δικογραφία οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.