Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ... ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ '22....

politischios.gr_ Εκατοντάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Τουρκίας και της Ελλάδας, πολιτικοί των δύο χωρών, ειδικοί απεσταλμένοι αλλά και ...


politischios.gr_ Εκατοντάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Τουρκίας και της Ελλάδας, πολιτικοί των δύο χωρών, ειδικοί απεσταλμένοι αλλά και διπλωμάτες πλημμύρισαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου την Εκκλησία, προκειμένου να παραστούν στο ιστορικό γεγονός, αφού πρόκειται για την πρώτη ενθρόνιση Μητροπολίτη στη Μητρόπολη Σμύρνης, που τελούσε εν χηρεία μετά τον βάναυσο θάνατο του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσοστόμου το 1922.

Αποστολή στη Σμύρνη: Παντελής Κ. Φύκαρης

Οι τουρκικές αρχές αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός επέτρεψαν την τοποθέτηση καμπάνας στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, η οποία χτύπησε για πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια κατά την άφιξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στα βήματα του εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου

Κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης αναφέρθηκε στην ιστορία και την παράδοση της Σμύρνης, στη στενή σχέση της ορθοδοξίας με τη μαρτυρική γη της Ιωνίας, δηλώνοντας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η ποιμαντορία του θα στηριχτεί στα παραδείγματα των προκατόχων του.

Αναγνωρίζοντας την ιστορική ευθύνη που του αναλογεί ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι θα έχει στενή συνεργασία με τα μικρασιατικά σωματεία της Ελλάδας αλλά και την Ορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης προκειμένου η άλλοτε κραταιά Μητρόπολη της Ιωνίας να ανασυσταθεί από τις στάχτες της.

Άναψε η λυχνία της Ιωνίας

Στη σταθερή προσήλωση της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας να ανασυστήσει τις επαρχίες της, αναφέρθηκε στην αντιφώνησή του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Όπως είπε αυτό δεν γίνεται για τυπικούς αλλά ουσιαστικούς λόγους, καθώς έτσι κρατείται άσβηστη η φλόγα του γένους και των παραδόσεων.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τις Τουρκικές αρχές για τη στήριξη στο έργο του Πατριαρχείου υπογραμμίζοντας την πολύτιμη βοήθεια των αρχών της Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.