Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ! ΣΤΑ 19 ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 2,48 ΜΕΤΡΑ!

Στα 18 του μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Η ανάπτυξή του αυτή οφείλεται σε γενετική διαταραχή Ο Broc Brown, από το Μίσιγκαν, μπήκε στο βιβλί...


Στα 18 του μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - Η ανάπτυξή του αυτή οφείλεται σε γενετική διαταραχή

Ο Broc Brown, από το Μίσιγκαν, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες πριν κλείσει τα 18 του ως ο ψηλότερος έφηβος στον κόσμο καθώς παίρνει κάθε χρόνο επιπλέον 15 εκατοστά.

Μάλιστα, ο 19χρονος πλέον έφηβος αν συνεχίσει να αναπτύσσεται με τον ίδιο ρυθμό θα μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει και τον ψηλότερο άνθρωπο του κόσμου, Sultan Kosen, ο οποίος είναι 2,48.




Η ανάπτυξή του αυτή οφείλεται σε γενετική διαταραχή. Στα πέντε του είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Sotos, γνωστό ως εγκεφαλικό γιγαντισμό.

«Ο Broc ήταν περίπου 1,5 μέτρο ενώ πήγαινε ακόμα νηπιαγωγείο ενώ όταν ήταν στο γυμνάσιο έφτασε το 1.82 και μετά ξεπέρασε τα 2.10 παίρνοντας περίπου 15 εκατοστά το χρόνο. Είναι μια γενετική διαταραχή και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τον σταματήσει από το να αναπτύσσεται. Δεν ξέρω αν θα σταματήσει ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει έναν στους 15.000 ανθρώπους, αλλά οι γιατροί είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο Broc θα έχει μια κανονική «διάρκεια ζωής» παρά τα προβλήματα υγείας του.

Μαζί με τον γιγαντισμό, ο Broc πάσχει επίσης από μαθησιακές δυσκολίες, έχει ένα πρόβλημα στην καρδιά του, καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης και στένωση του νωτιαίου μυελού.




Γεννήθηκε επίσης με ένα νεφρό και έτσι δεν πρέπει να παίρνει πολλά παυσίπονα, παρά το γεγονός ότι υποφέρει συνεχώς με την πλάτη του.

Πάντως ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τους έντονους πόνους.


http://www.protothema.gr/world/article/612685/o-psiloteros-efivos-tou-kosmou-den-stamataei-na-anaptussetai/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.