Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ 15 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... ΜΕ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ!

Άλλα ξεχωρίζουν για τα χρώματα και τους σχηματισμούς τους και άλλα για το μέγεθος. Όποια κι αν είναι τα χαρακτηριστικά τους αποτελούν έ...


Άλλα ξεχωρίζουν για τα χρώματα και τους σχηματισμούς τους και άλλα για το μέγεθος. Όποια κι αν είναι τα χαρακτηριστικά τους αποτελούν ένα θέαμα μαγευτικό.



1. Ice Cave, Ηφαίστειο Mutnovsky, Ρωσία









Έχει μήκος περίπου 800 μέτρων και βρίσκεται στη βάση του ηφαιστείου Mutnovsky. Η σπηλιά είναι συνήθως κλειστή λόγω του χιονιού αλλά η περσινή ελαφριά χιονόπτωση και το ζεστό καλοκαίρι δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό πέρασμα.



2. Son Doong Cave, Βιετνάμ









Ανακαλύφθηκε μόλις το 2009 και είναι μεγαλύτερη σπηλιά στον κόσμο με μήκος σχεδόν 9 χιλιόμετρα. Στο εσωτερικό της περιλαμβάνει ακόμα και ζούγκλα αλλά και μεγάλο ποτάμι.



3. Naica Mine, Μεξικό









Το σπήλαιο των κρυστάλλων βρίσκεται στο ορυχείο Naica στο Μεξικό 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια εξορύξεων από τους εργάτες του ορυχείου. Στο σπήλαιο βρέθηκαν μερικά από τα εντυπωσιακότερα και πιο ογκώδη φυσικά κρύσταλλα στον κόσμο, με το μεγαλύτερο να έχει μήκος 11 μέτρα, 4 μέτρα διάμετρο, ενώ ζυγίζει 55 τόνους.



4. Vatnajokull Glacier Cave, Ισλανδία









Βρίσκεται στο εσωτερικό ενός πελώριου παγόβουνου και έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα. Δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη το 1996.



5. Batu, Μαλαισία









Τα σπήλαια έχουν χρησιμοποιηθεί από Άγγλους, Κινέζους εποίκους, καθώς και από τους αυτόχθονες Τεμουάν ενώ σήμερα είναι γεμάτα με αγάλματα που μπορούν να θαυμάσουν οι επισκέπτες.



6. Mendenhall Glacier Cave, ΗΠΑ









Το σπήλαιο πάγου είναι μέρος του παγετώνα Mendenhall και βρίσκεται κοντά στο Τζούνο, στην Αλάσκα. Λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών, οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι αυτή η σπηλιά θα εξακολουθεί να υπάρχει για πολύ καιρό ακόμη.



7. Σπήλαιο Algarve, Πορτογαλία









Η περιοχή όπου βρίσκεται αυτό το πολυφωτογραφημένο σπήλαιο είναι επιρρεπής σε παλίρροιες με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι εφικτή μόνο από το νερό.



8. Glowworms Cave, Νέα Ζηλανδία









Βρίσκεται στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας και είναι γνωστό για τα παράξενα σκουλήκια που.... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


ΝΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.