Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ: 10 ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!..

Ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ενώ δήλωσαν ότι τελικός προορισμός τους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρ...



Ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ενώ δήλωσαν ότι τελικός προορισμός τους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου Ρόδου από αστυνομικούς, 10 άτομα τουρκικής καταγωγής (2 άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 6 παιδιά), για παράνομη είσοδο στη χώρα με σκάφος, από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν δήλωσαν ότι αιτούνται πολιτικό άσυλο, διότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα.

Αρχικά, σύμφωνα με την «dimokratiki.gr», υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για Σύρους μετανάστες πλην όμως μετά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι όλοι έφεραν τουρκικά διαβατήρια και μάλιστα δύο εξ’ αυτών είχαν και βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι ενήλικες δήλωσαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί άσυλο, υποστηρίζοντας ότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα, ενώ  έκαναν γνωστό ότι στις προθέσεις τους είναι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου έχουν σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ θα κινηθεί η διαδικασία αποχής από την δίωξή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί η Υπάτη Αρμοστεία Προσφύγων, ενώ άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες καταγραφής των αιτημάτων τους για άσυλο.

Σημειώνεται ότι περίπου για ένα μήνα παραμένουν κρατούμενοι στη Ρόδο ακόμη τρεις Τούρκοι οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην πατρίδα τους.

Όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατική», πρόκειται για δύο καθηγητές και έναν πολιτικό μηχανικό, ο οποίος εργαζόταν στο δημόσιο.

Όλοι τους, όπως ισχυρίζονται, συνδέονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν διώξεις στην Τουρκία.

Οι συνεντεύξεις τους για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου έχουν οριστεί για τις 21/9, 27/9 και 3/10.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.