Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ...

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος κορυφώνοντας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις εις ανάμνησ...

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος κορυφώνοντας τις θρησκευτικές εκδηλώσεις εις ανάμνηση του θαύματος της απαλλαγής της Κέρκυρας από την τουρκική πολιορκία του 1716.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ που ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Κέρκυρας προεξείχε των θρηκευτικών εκδηλώσεων ενώ στις δηλώσεις του ευχήθηκε η θαυματουργός παρέμβαση του Αγίου να δράσει και στη μεγαλόνησο, όπως συνέβη στην Κέρκυρα το 1716.

Στη λαμπρότητα των φετινών εκδηλώσεων αναφέρθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, ευχαριστώντας τις αρχές του τόπου για τη διοργάνωσή τους αλλά και τους Μητροπολίτες από την Ελλάδα και την Κύπρο που συμμετείχαν στη σημερινή λειτάνευση.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος επισήμανε την ιστορική, πολιτισμική αλλά και θρησκευτική σημασία της φετεινής επετείου των 300 χρόνων από τη λύση της πολιορκίας του 1716, επαναλαμβάνοντας ότι ο Δήμος, η Μητρόπολη και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχουν διοργανώσει πλήθος αξιόλογων εκδηλώσεων προκειμένου να τιμήσουν το ιστορικό αυτό γεγονός.
Οι φετεινές εκδηλώσεις είναι ιστορικής σημασίας αφού συμπληρώνονται 300 χρόνια από την πολιορκία της Κέρκυρας από τους τούρκους, η λύση της οποίας αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της οθωμανικής επιθετικής δραστηριότητας εναντίων της Ευρώπης που είχε ξεκίνήσει 300 χρόνια πριν.
Πολιτιστικές, θρησκευτικές αλλά και ακαδημαΪκές εκδηλώσεις έχουν οργανωθεί από τον Δήμο, την Μητρόπολη και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με κορυφαίες το διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Ορκώβριο στην Ιόνιο Ακαδημία με τη συμμετοχή επιστμόνων από την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα.
Τον Σεπτέμβριο, η Κέρκυρα θα υπογράψει προτόκκολο φιλίας με το Νόβισαντ, την περιοχή που έγινε η διδυμμη μάχη το 1716 στο Πετροβαραντίν ενώ τα ελληνικά ταχυδρομία την ίδια περίοδο θα εκδόσουν αναμνηστικό γραμματόσημο και επετειακό φάκελο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.