Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...!! ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! «ΦΥΛΑΚΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ...» ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...!!

ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ.... "Είμαι οπαδός των συμβιβασμών, αλλά όπως λέω, των καλών συμβιβασμών και όχι των χαλασμένων. Συμβιβασμών π...


ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ.... "Είμαι οπαδός των συμβιβασμών, αλλά όπως λέω, των καλών συμβιβασμών και όχι των χαλασμένων. Συμβιβασμών που μας απελευθερώνουν από τις φυλακές της Ιστορίας. Δεν μπορείς να αγνοήσεις την Ιστορία αλλά δεν μπορείς και να μην προχωρήσεις και να γράψεις ιστορία".

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ" ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ... ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ... ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΑΝΑΛΟ!

Χαρακτηριστικό των χθεσινών δημοσιευμάτων του σλαβικού Τύπου των Σκοπίων είναι ότι το ζήτημα της ονομασίας -κατά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι- έφυγε από το τραπέζι.

Το ‘Κανάλ 5’ αναφέρει ότι το «όνομα μπήκε στο παρασκήνιο», ενώ η τηλεόραση ‘Τέλμα’, σημειώνει «το όνομα στην άκρη, προτεραιότητα το θετικό κλίμα». Τη ίδια τακτική ακολουθούν και τα άλλα μέσα ενημέρωσης.





«Το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, η διαφωνία του ονόματος, δεν τέθηκε στο τραπέζι της συνάντησης μεταξύ του Κοτζιά και του Ποπόσκι, συζητήθηκε μόνο τι μπορεί να γίνει για να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών», γράφει η Τέλμα.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει χαρακτηριστικά:

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα μέτρα εμπιστοσύνης, την προτεινόμενη κατασκευή ενός αγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Μοναστηριού-Φλώρινας και τις εντατικές επαφές μεταξύ των θεσμικών οργάνων.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, επίσης, με τον πρωθυπουργό Ντιμιτρίεφ και τον πρόεδρο Ιβάνοφ και συζήτησαν για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Κοτζιάς έγραψε στο Twitter: «Εάν και όταν επιλυθεί η διαφωνία του ονόματος και σταματήσει ο αλυτρωτισμός, τότε οι χώρες μας θα βαδίσουν από κοινού προς την ΕΕ και τις δομές ασφάλειας».
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.