Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΥΨΩΝΕΙ ΦΡΑΧΤΗ 484 ΧΛΜ!!

Κλειστός ο δρόμος προς τα Σκόπια - Κλειστός ο δρόμος προς τη Σόφια - Ανενεργή η συμφωνία μετεγκατάστασης - Στα όριά τους οι υποδομές φιλ...



Κλειστός ο δρόμος προς τα Σκόπια - Κλειστός ο δρόμος προς τη Σόφια - Ανενεργή η συμφωνία μετεγκατάστασης - Στα όριά τους οι υποδομές φιλοξενίας - Απειλές για ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ και Άγκυρας - Κίνδυνος να εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Την κατασκευή συρμάτινου φράκτη στα σύνορά της με την Τουρκία αποφάσισε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας, μετά την απόφαση να κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα, εμποδίζοντας τους πρόσφυγες να περάσουν στην επικράτειά της.

Ο φράκτης στα σύνορα με την Τουρκία θα έχει μήκος 30 χιλιομέτρων και ύψος 3,5 μέτρων και στην ουσία θα αποτελεί επέκταση του φράκτη 484 χιλιομέτρων που θα κατασκευάσει κατά μήκος των συνόρων με την Ελλάδα. Επί της ουσίας, η Σόφια κλείνει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει τα προσφυγικά κύματα που θα προκύψουν, αν «σπάσει» η συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά και τις ευθείες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη κάτοικοι της περιοχής του Ρεζόβο, αναφέρουν αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, η οποία θα λάβει γιγαντιαίες διαστάσεις, αν ακυρωθεί η συμφωνία μεταξύ των Βρυξελλών και της Άγκυρας για τη διαχείριση προσφυγικής κρίσης.

Σε δηλώσεις του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπόρισοφ, τόνισε πως «η πρόσκληση δεν είναι μόνο να διατηρήσουμε το κανάλι επικοινωνίας με την Άγκυρα ανοικτό, αλλά να πιστοποιήσουμε ότι η Τουρκία δεν θα ελευθερώσει το πέρασμα των προσφύγων προς το ευρωπαϊκό έδαφος και ειδικότερα τη Βουλγαρία».



Μία «βόμβα» στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης


Όπως φαίνεται, η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί στα χέρια της. Πρώτον, το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων στην Ευρώπη δεν λειτούργησε επί της ουσίας.

Δεύτερον, τα Σκόπια έχουν κλείσει εδώ και καιρό τα σύνορά τους. Τρίτον, η Βουλγαρία κλείνει επίσης τα σύνορά της, υψώνοντας φράκτη 484 χιλιομέτρων κατά μήκος των ελληνικών συνόρων.

Τέταρτον, οι δομές φιλοξενίας στην ελληνική επικράτεια έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους, όπως και η υπομονή των ανθρώπων που δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Πέμπτον, η ΕΕ δεν δείχνει πρόθυμη να δώσει λύση, καθώς με το κλείσιμο των συνόρων έχει περιορίσει τις ροές προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Έκτον, αν «σπάσει» η συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας, απροσδιόριστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων θα θελήσει να περάσει στην Ευρώπη μέσω του Αιγαίου και των ελληνικών νησιών, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν επί ελληνικού εδάφους, ενώ δεν υπάρχουν οι υποδομές για την αντιμετώπιση μίας κατάστασης που θα θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.