Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΥΡΦΟΡΟΣ ΙΙ»: ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ!!!

Η ερευνητική ομάδα «Προμηθέας», η οποία απαρτίζεται από εθελοντές φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών το...

Η ερευνητική ομάδα «Προμηθέας», η οποία απαρτίζεται από εθελοντές φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΗΜΜΥ-ΕΜΠ) συμμετείχε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στον διεθνούς φήμης ευρωπαϊκό διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco-Marathon 2016 που διοργανώθηκε 1-3 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Κατά τη συμμετοχή στον διαγωνισμό η ομάδα τιμήθηκε με δύο βραβεία από τα πέντε που χορηγήθηκαν συνολικά, ανάμεσα σε περισσότερες από 200 ευρωπαϊκές ομάδες φοιτητών από 29 χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, κατέκτησε το «Βραβείο Τεχνικής Καινοτομίας» χάρις στο εξαιρετικά προηγμένο, σχεδόν αυτόνομο σύστημα ελέγχου εξοικονόμησης ενέργειας κατά την οδήγηση του κινητηρίου συστήματος του εξ ολοκλήρου ιδιοκατασκευασμένου οχήματος.

Απέσπασε, επίσης, το «Βραβείο Επικοινωνιακής Στρατηγικής» λόγω της δομημένης προσπάθειας που κατέβαλε για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα οικολογικής μετακίνησης και για την επιτυχημένη προσέλκυση χορηγών στο εγχείρημά της ακόμα και από χορηγούς εκτός συνόρων.

Στα πλαίσια του αγώνα αγωνίσθηκε με πείσμα στη νέα πίστα του Λονδίνου που χαρακτηρίζεται από έντονες υψομετρικές διαφορές, σημαντικές ανωμαλίες οδοστρώματος και οδηγικές προκλήσεις.

Οι συνθήκες αυτές, σε συνδυασμό με σκασίματα ελαστικών και φαινόμενα συνωστισμών οχημάτων σε στενά σημεία της πίστας, δεν επέτρεψαν στο όχημα «Πυρφόρος ΙΙ» να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του, αλλά παρά τις δυσκολίες στην τελευταία προσπάθεια κατάφερε να διανύσει 287 χιλιόμετρα με μία κιλοβατώρα (kWh) ενέργειας εξασφαλίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στη συγκεκριμένη πίστα και κατάταξη στη 16η θέση μεταξύ 51 ομάδων που συμμετείχαν στην κατηγορία Prototype Battery Electric.

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα του οχήματος, αυτό δεν περιλαμβάνει κανένα εμπορικό τμήμα αλλά έχει κατασκευασθεί εξ ολοκλήρου από μέλη της ομάδας, αξιοποιώντας τεχνογνωσία και τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος της Σχολής, δημιουργώντας ουσιαστικά μία δική του ξεχωριστή κατηγορία στο διαγωνισμό.

econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.