Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ, ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΙ...

Με ένταση και διαπληκτισμούς ξεκίνησε η 79η και τελευταία δικάσιμος, πριν τη διακοπή λόγω θέρους, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σήμερ...

Με ένταση και διαπληκτισμούς ξεκίνησε η 79η και τελευταία δικάσιμος, πριν τη διακοπή λόγω θέρους, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σήμερα Δευτέρα στο Εφετείο Αθηνών με 14 από τους 18 κατηγορούμενους να είναι παρόντες.

Κατά την είσοδο του κοινού στο ακροατήριο κάποιος έκανε χειρονομία το σήμα της ειρήνης προς τους χρυσαυγίτες οι οποίοι φαίνεται να αντέδρασαν με φωνές και τραμπουκισμούς. Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο φαίνεται πως ήταν και ο κατηγορούμενος Ελπιδοφόρος Καλαρίτης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου από την πλευρά της εγκληματικής οργάνωσης Λέοντα Τσαλίκη, Δ. Μπόνης, ζητά να κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός δημόσιας τάξης Νίκος Δένδιας και θεωρεί απαραίτητη την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ίδιου με τον μάρτυρα Χρηστίδη (σ.σ. ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στο σημείο της δολοφονίας), μετά τις δηλώσεις του πρώτου ότι ουδέποτε επισκέφτηκε το σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η πρόεδρος καλεί τον μάρτυρα, Αναστάσιο Τσολακίδη, επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ που βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας.

Ο μάρτυρας καταθέτει πως όταν έφτασαν στο σημείο είδαν περίπου 30 άτομα συγκεντρωμένα με πολλούς από αυτούς να κρατούν αντικείμενα στα χέρια. Ο ίδιος συνεχίζει επιμένοντας πως δεν ήξερε ποιοι είναι ποιοι και η Πρόεδρος αντιδρά καθώς της φαίνεται περίεργο που δεν σταμάτησαν κάποιον από τους συγκεντρωμένους για να ρωτήσουν ποιοι είναι και τι συμβαίνει.

Πρόεδρος: Καλά όταν σας είπε αυτός πως «αναρχικοί τσακώθηκαν με χρυσαυγίτες» εσείς τι κάνατε; Δεν ρωτήσατε που είναι η μια και η άλλη ομάδα;

Μάρτυρας: Θα ρώταγα αυτούς…απέναντι ποιοι είναι και τα στοιχεία τους.

Πρόεδρος: Θα πηγαίνατε δηλαδή να του πείτε «είστε χρυσαυγίτες ή αναρχικοί;» γιατί δεν ρωτήσατε που είναι τώρα αυτοί που μάλωσαν;

Μάρτυρας: Ενημέρωσα το κέντρο πως άτομα του γνωστού χώρου μάλωσαν με χρυσαυγίτες…

Πρόεδρος: Αυτοί που είδατε να τρέχουν βρίζοντας καταλάβατε αν ήταν οι μεν ή οι δε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είχαν διακριτικά έβριζαν δεν φώναζαν συνθήματα

Πρόεδρος: Γιατί δεν σταματήσατε έναν απ αυτούς να ρωτήσετε τι γίνεται;

Μάρτυρας: Δεν γινόταν, ήταν θέμα χρόνου

Πρόεδρος: Δηλαδή η παρουσία σας τους άφησε αδιάφορους;

Μάρτυρας: Ναι μας αγνόησαν

«Άκουσα την Λεγάτου (σ.σ. Αγγελική Λεγάτου αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας) να φωνάζει «ηρέμησε, ηρέμησε» στον ψηλό, τον Παύλο δηλαδή και αυτός να φωνάζει «Εμένα;Εμένα ρε παιδιά; Αυτός με μαχαίρωσε» είπε και αμέσως γυρνάω και βλέπω τον Ρουπακιά μέσα στο αμάξι», καταθέτει ο μάρτυρας Τσολακίδης και συνεχίζει:

«Ο Ρουπακιάς ήταν ήρεμος, δεν είχε ιδρώσει, δεν είχε ανεβάσει παλμούς, όπως τον έπιασα κατάλαβα από τους παλμούς του δεν έδειχνε ένταση…μάλιστα μας είπε πως ήταν περαστικός απ το σημείο…καθώς διαβίβαζα στο κέντρο είδα στην μπροστινή ρόδα αριστερά ένα μαχαιράκι».

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.