Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ: ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ...

Ο Αμερικανός εθελοντής που σκοτώθηκε στις 14 Ιουλίου πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, ως αντάρτης του κουρδικού YPG, ονομα...

Ο Αμερικανός εθελοντής που σκοτώθηκε στις 14 Ιουλίου πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, ως αντάρτης του κουρδικού YPG, ονομαζόταν Λεβί Τζόναθαν Σίρλεϊ και ήταν Αμερικανοεβραίος γεννημένος στη Νεβάδα.

Ο Σίρλεϊ σκοτώθηκε ενώ μαχόταν στην πολιορκία της Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, σχετικά με τον θάνατο του Σίρλεϊ, ότι αρχικά εντάχθηκε στις κουρδικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 2015, επέστρεψε μετά από κάποιο διάστημα στις ΗΠΑ κι επέστρεψε στη Συρία για να συνεχίσει να μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Εκατοντάδες κυρίως δυτικοί εθελοντές μάχονται στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας. Ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες. Τουλάχιστον 12 ξένοι εθελοντές έχουν σκοτωθεί, ένας από αυτούς και ο Έλληνας εθελοντής Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ.

Ο Σίρλεϊ, σύμφωνα με την κουρδική ανακοίνωση, ήταν γνωστός για την πειθαρχία και υπευθυνότητά του και η παρουσία του πάντα ενίσχυε το ηθικό των συμπολεμιστών του. «Ήταν γνωστός για τη γενναιότητα και αυτοθυσία του», υπογραμμίζει η κουρδική ανακοίνωση.

Ο Αμερικανοεβραίος αντάρτης είχε πάρει το πολεμικό ψευδώνυμο Χεβάλ Αγκίρ. Ήταν πρώην πεζοναύτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.