Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ: ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ... ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗ ΜΑΝΜΠΙΤΖ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Οι πολιορκημένοι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απέρριψαν το τελεσίγραφο των Κούρδων, για διορία 48 ωρών να εγκαταλείψ...

Οι πολιορκημένοι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) απέρριψαν το τελεσίγραφο των Κούρδων, για διορία 48 ωρών να εγκαταλείψουν τη Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, και το Σάββατο συνεπλάκησαν σε άγριες μάχες με τους Κούρδους πολιορκητές τους.

«Η 48ωρη διορία έχει τελειώσει και δεν θα υπάρξουν άλλες ευκαιρίες για τους τζιχαντιστές», δήλωσε αξιωματικός των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώνυμα.

Οι Κούρδοι θέλησαν να δώσουν μια ευκαιρία στο Ισλαμικό Κράτος να φύγει από τη Μανμπίτζ για να μη χαθούν άδικα άλλες ζωές αμάχων.

Την Τρίτη 56 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν από αμερικανική αεροπορική επιδρομή μέσα στη Μανμπίτζ.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τους κατοίκους της πόλης ως ανθρώπινες ασπίδες.

Οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους είναι πλέον αποφασισμένοι να εξαλείψουν μέχρι και τον τελευταίο τζιχαντιστή από τη Μανμπίτζ.

Την ίδια ώρα έχουν ανοίξει ένα διάδρομο ασφαλείας για να μπορούν οι πολίτες να εγκαταλείπουν την πόλη και να καταφεύγουν σε ασφαλείς περιοχές υπό κουρδική διοίκηση.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν διαφύγει από τον διάδρομο αυτό, ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί επί τόπου όσους πολίτες πιάνει ενώ προσπαθούν να φύγουν από την πολιορκημένη πόλη.

Οι Κούρδοι έχουν θέσει σχεδόν τη μισή Μανμπίτζ υπό τον έλεγχό τους. Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει ακόμα τις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος ότι στέλνει παιδιά στην πρώτη γραμμή ως ασπίδες στα χαρακώματά του.

Στις αντεπιθέσεις που εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στους Κούρδους πολιορκητές έχει και αμάχους μαζί του, τους οποίους βάζει μπροστά ως ασπίδες κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το Ισλαμικό Κράτος αντιστέκεται με μανία μέσα στη Μανμπίτζ και θυσιάζει δεκάδες αμάχους για το «χαλιφάτο» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.