Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΙ ΤΡΕΜΕΙ Η ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑΧΟΛΥΚΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! Ε, ΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...

Την ενεργοποίηση «μοναχικών λύκων», που μπορεί να προκύψουν μέσα από επικίνδυνες ζυμώσεις σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και σε τουλάχισ...

Την ενεργοποίηση «μοναχικών λύκων», που μπορεί να προκύψουν μέσα από επικίνδυνες ζυμώσεις σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και σε τουλάχιστον δύο αυτοσχέδια τζαμιά της Αττικής, φοβούνται υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπως αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». Ένας τέτοιος, ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, εκείνος που έδρασε στην Νίκαια της Γαλλίας, σκορπώντας τον θάνατο. Αυτή η ανησυχία μετά το νέο αιματοκύλισμα στη Γαλλία, χρησιμοποιώντας ένα ασύμβατο «όπλο» μαζική δολοφονίας, όπως το φορτηγό, έχει προκαλέσει την ένταση των ερευνών, ελέγχων και ενδυνάμωσης του πληροφοριακού δικτύου, στα κέντρα φιλοξενίας, σε χώρους με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, και πλέον σε εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, φορτηγών, ελικοπτέρων, μικρών αεροπλάνων ακόμη και σκαφών αναψυχής!

Οι αξιωματικοί ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται τον προσηλυτισμό… υποχρέωσης. Δηλαδή την περίπτωση κάποιος εγκλωβισμένος τζιχαντιστής παρέχοντας βοήθεια σε κάποιους μετανάστες, τους προκαλέσει το συναίσθημα ανταπόδοσης και συμμετοχής σε πυρήνα ή αυτόνομα ως «μοναχικός λύκος». Μέχρι πριν από λίγο καιρό η χώρα μας ήταν σημείο «transit» για τις διελεύσεις μελών του ISIS. Είχαν βρει τον δουλεμπορικό διάδρομο για το πέρασμα στρατολογημένων μελών τους, όπως διαπιστώθηκε στο δεύτερο αιματοκύλισμα της Γαλλίας και σε αυτό των Βρυξελλών. Τώρα μετατραπήκαμε σε «φυλακή» για εκείνους. Προς το παρόν δεν υπάρχει βάσιμη πληροφορία τέτοιου κινδύνου ή ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης ανάλογου βαθμού. Οι ελληνικές αρχές επιχειρούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το πληροφοριακό δίκτυο και να διευρύνουν την ανταλλαγή πληροφοριών με τις ξένες διωκτικές αρχές, οι οποίες μέχρι και τις επιθέσεις των Βρυξελλών εμφανίζονταν απρόθυμες και εσωστρεφείς.

Η ανυπαρξία ενδείξεων επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα μας οφείλεται κυρίως στην ουδέτερη στάση μας απέναντί τους αλλά και στο γεγονός πως προς το παρόν δεν υπάρχουν χώροι φανατικών ισλαμιστών, όπως σε Γαλλία και Βρυξέλλες, που θα μπορούσαν να παρακινήσουν σε τέτοιες ενέργειες και να παράσχουν εφόδια για την διάπραξή τους. Βέβαια το κλείσιμο των συνόρων και τα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις διελεύσεις προς την Ευρώπη, μπορεί να αλλάξουν προς το χειρότερο τα πράγματα ακόμη και στην Ελλάδα, από «μεμονωμένους» ισλαμιστές που μπορεί να θελήσουν να δράσουν ακόμη και εδώ.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Παρασκευή ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας εξέφρασε αυτή την ανησυχία του και απέδωσε τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στην τροφοδότηση του Ισλαμικού Κράτους, μέσω της γκετοποίηση μειονοτικών ομάδων, την περιθωριοποίησή τους, σε Γαλλία και Βέλγιο, «με την έλλειψη κατάλληλης παιδείας και πολιτικής ενσωμάτωσης σε αυτούς τους πληθυσμούς, οπότε βρέθηκε χώρος για κάποιους ακραίους να περάσουν τις ιδέες τους, την προπαγάνδα τους, την αντίληψη αυτή την ακραία και να κάνουν το κακό με αυτές τις τεράστιες επιπτώσεις που βλέπουμε, που είδαμε σε απανωτά περιστατικά στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό».

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση για τη χώρα μας δήλωσε αινιγματικά: «Είναι ασφαλέστατη η χώρα μας, δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση. Και ξέρετε αυτό υπονόησα πριν ότι οι λανθασμένες πολιτικές διευκόλυναν...Το κακό ξέρετε δημιουργείται και ευνοείται όταν και το κατάλληλο περιβάλλον υπάρχει. Εδώ στη χώρα μας, υπήρξε μια πολιτική διαφορετική, μια πολιτική συνύπαρξης με άλλους πολιτισμούς, εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά και η πολιτική πολλών δεκαετιών ήταν χτισμένη πάνω σε αυτή την αντίληψη. Όμως, ξαναλέω, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να καλλιεργείται η πολιτική της ενσωμάτωσης, πρέπει να δίνουμε βάση στην παιδεία, πρέπει να προσέχουμε και να παρακολουθούμε, από πλευράς αστυνομικής, τα περιστατικά ριζοσπαστικοποιημένης εξέλιξης κάποιων ανθρώπων. Χρειάζεται και γενικότερη πολιτική, χρειάζεται όμως και η αστυνομική επιτήρηση».

Παρότι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών, όπως διαβεβαιώνουν Έλληνες αξιωματούχοι, ο προβληματισμός τους αφορά την πιθανότητα έλευσης ενός ακραίου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, ο οποίος εγκλωβισμένος εδώ, αποφασίσει τη δημιουργία «πυρήνα» στο εσωτερικό μας στρατολογώντας πρόθυμα και θρησκευτικά φανατισμένα άτομα.

«Με κλειστά τα ευρωπαϊκά σύνορα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας τζιχανιστής που έχει έρθει από τις εμπόλεμες ζώνες, δεν μπορεί να σχηματίσει πυρήνα που θα ανοίξει πυρ σε κάποιο ξενοδοχείο ελληνικού νησιού, όπου έχουν καταλύσει ξένοι τουρίστες; Κανείς» δηλώνει με νόημα στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο δείκτης επιπέδου κινδύνου για την εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας από μέλη του ISIS στην Ελλάδα, βρίσκεται στην βαθμίδα 2, από τον Νοέμβριο του 2015, όπως την είχαν τοποθετήσει στελέχη μυστικών και αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών κρατών, εξαιτίας των κλειστών συνόρων και του ενδεχόμενου εγκλωβισμού στρατολογημένων μελών του στη χώρα μας. Μέχρι τότε η χώρα μας βρισκόταν στο επίπεδο 1, στην σχετική ευρωπαϊκή έκθεση εκτίμησης κινδύνου, αλλά ανέβηκε «σκαλί» μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Το εκπονημένο σχέδιο ασφάλειας από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., επικαιροποιείται εκ νέου με προτεραιότητα τη λήψη των σχετικών μέτρων με επισήμανση αυξημένης επαγρύπνησης, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μία ομάδα της ΕΚΑΜ, πυροτεχνουργοί και ανιχνευτικοί σκύλοι, εγκαθίσταται μόνιμα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, προκειμένου να επεμβαίνουν άμεσα στις περιπτώσεις εντοπισμού υπόπτων ή ασυνόδευτων αποσκευών και δεμάτων. Ενεργοποιείται σε μέγιστο βαθμό το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών. Το ίδιο σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την συμμετοχή αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, στη δημιουργία αυξημένου κλοιού προστασίας γύρω από όλους τους χαρακτηρισμένους στόχους και συγκεκριμένα πρεσβείες, οικίες, μετακινήσεις διπλωματικών αποστολών. Προβλέπεται αύξηση των στατικών αστυνομικών δυνάμεων και των περιπολιών γύρω από τους στόχους. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων, όπως και ξένα σχολικά συγκροτήματα των βορείων προαστίων της Αττικής. Παράλληλα, έχουν δοθεί εντολές για αύξηση των αστυνομικών περιπολιών σε μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αττικής και χώρους όπου παρατηρείται συνάθροιση μεγάλου αριθμού ατόμων σε αυτούς, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εντολές εγρήγορσης έχουν δοθεί στους επικεφαλής αξιωματικούς στα ελληνικά νησιά, και αυξημένη επιτήρηση ξενοδοχείων και χώρων συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού τουριστών, οι οποίοι προέρχονται από στοχοποιημένες εθνικότητες. Αντίστοιχες εντολές αυξημένων ελέγχων έχουν δοθεί στα «αντιτζιχαντιστικά» κλιμάκια στελεχών της ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και Κρατικής Ασφάλειας, που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στα ελληνικά νησιά και στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.