Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 5ΧΡΟΝΟ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΩΝ!!!

Σήμερα η 73η επέτειος από το βομβαρδισμό,από τους Γερμανούς κατακτητές, των χωριών μας Τρεχλού, Λαπάτας και Μανεσίου, που άφησε 14 νεκρ...

Σήμερα η 73η επέτειος από το βομβαρδισμό,από τους Γερμανούς κατακτητές, των χωριών μας Τρεχλού, Λαπάτας και Μανεσίου, που άφησε 14 νεκρούς, άμαχους πατριώτες, ανάμεσά τους, γυναίκες και επτά μικρά παιδιά. Την τιμήσαμε, στο Τρεχλό, λιτά και με σεβασμό, όπως αρμόζει, σ' ένα τέτοιο συγκλονιστικό γεγονός.

"Περισσότερο προβληματιστήκαμε και αντλήσαμε διδάγματα από το γεγονός αυτό, για τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου και για την υπέρτατη αξία της Ειρήνης. Σ´ αυτό, συνέβαλε και η μεστή νοημάτων ομιλία του νέου δασκάλου των χωριών αυτών και προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρεχλού, Ανδρέα Κολοβού. Είμαστε παρόντες, στο Τρεχλό και τιμήσαμε τη μνήμη των βομβαρδισθέντων και εκτελεσθέντων, μαζί με τους ιερείς των χωριών, πατέρες Γεώργιους Τζελέπη (πρεσβύτερο και νεότερο) Γεώργιο Στρουμπούκη και Αθανάσιο Γεωργόπουλο,οι οποίοι τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο.

Συγκινητική ήταν τέλος η κατάθεση του πρώτου στεφανιού,εκ μέρους των απογόνων των θυμάτων που έγινε από τον Νικόλαο Τζόβολο,αδελφό του εκτελεσθέντος, κατα το βομβαρδισμό πεντάχρονου, Νικολάκη Τζόβολου,του οποίου έλαβε και το όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.