Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ... Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ! ΤΑ 12 ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Ο μαϊντανός περιέχει χλωροφύλλη, μία ευρεία γκάμα βιταμινών – με τα φύλλα του να είναι πλούσια σε βιταμίνη C – καθώς και αρκετά ακόμη φ...


Ο μαϊντανός περιέχει χλωροφύλλη, μία ευρεία γκάμα βιταμινών – με τα φύλλα του να είναι πλούσια σε βιταμίνη C – καθώς και αρκετά ακόμη φυτοθρεπτικά συστατικά (σ.σ. pentapostagma.gr – phytonutrients) όπως τα πτητικά έλαια και τα φλαβονοειδή.

Τα οφέλη του μαϊντανού για την υγεία μας είναι σημαντικότερα από ότι θεωρούμε συνήθως. Για να αποκομίσετε στο μέγιστο τα οφέλη, θα πρέπει να καταναλώσετε χυμό από μαϊντανό ή να το προσθέσετε στην αγαπημένη σας συνταγή smoothie. Μην το παρακάνετε με τις ποσότητες μαϊντανού, περίπου 30 με 60 γραμμάρια καθημερινά είναι αρκετά.

Οφέλη για τη συνολική υγεία
Ο μαϊντανός αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών A, B και C και K για τη διατήρηση του επιπέδου υγείας του οργανισμού και της αποφυγής των ασθενειών. Τα υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών και πτητικών ελαίων προλαμβάνουν τις βλάβες και αδρανοποιούν τα βλαβερά στοιχεία.





Αποτοξίνωση του οργανισμού
Ο μαϊντανός λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό. Αυξάνει τη ροή των ούρων ώστε να απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Ταυτόχρονα, βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει περισσότερες τοξίνες όπως τα βαρέα μέταλλα, προλαμβάνοντας τον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά. Θα πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί, καθώς ο μαϊντανός περιέχει οξαλικό οξύ, που μπορεί να προξενήσει σοβαρές βλάβες σε όσους έχουν ήδη προβλήματα στα νεφρά.

Αντικαρκινική Δράση
Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι ο μαϊντανός μπορεί να επιτελέσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ή την αναστολή της ανάπτυξης καρκινικών όγκων εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

Κακοσμία του στόματος (Halitosis)
Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε χλωροφύλλη, που συγκεντρώνει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για πολλά χρόνια ως φυσική θεραπεία για την κακοσμία του στόματος.

Αρθρίτιδα
Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και ευγενόλης προστατεύουν τον οργανισμό από τις λοιμώξεις. Μειώνει τον πόνο και το πρήξιμο, και έχει επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Αναιμία
Η χλωροφύλλη είναι ένας εξαιρετικός καθαριστής του αίματος και βοηθά στην οικοδόμηση νέων κυττάρων του αίματος. Τα υψηλά επίπεδα βιταμινών C βελτιώνουν την απορρόφηση του σιδήρου και αυξάνουν τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης.

Υγεία της Καρδιάς
Το φυλλικό οξύ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Ο μαϊντανός μπορεί επίσης να διαλύσει τις κολλώδεις ουσίες στα αγγεία του αίματος, και βελτιώνει την ελαστικότητά τους.

Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος
Ο μαϊντανός περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από τα πορτοκάλια και είναι γεμάτος με φυτοθρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Έμμηνος Ρύση
Το Apiole, ένα πτητικό έλαιο που υπάρχει στον μαϊντανό, είναι ένα συστατικό του οιστρογόνου που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ρυθμίσουν τον μηνιαίο κύκλο τους.

10. Βελτίωση της Όρασης

Ο μαϊντανός αποτελεί πλούσια πηγή καροτενοειδών, που αποτελούν τον πρόδρομο της βιταμίνης A. Προστατεύει έτσι την υγεία των ματιών και την λειτουργία της όρασης.

11. Θεραπεύει τις πληγές

Η ιστιδίνη, που περιέχεται στον μαϊντανό, είναι ένα σημαντικό αμινοξύ για την επιδιόρθωση των ζημιών στους ιστούς. Ο χυμός με μαϊντανό επιταχύνει σημαντικά την αποκατάσταση των πληγών έπειτα από μια χειρουργική επέμβαση.

12. Μείωση της Τριχόπτωσης

Το αιθέριο έλαιο του μαϊντανού συντελεί στη μείωση της τριχόπτωσης. Το μασάζ με αιθέριο έλαιο μαϊντανού στο τριχωτό της κεφαλής συντελεί στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών.

pentapostagma.gr



πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.