Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΣΚΑΣΑΝ» ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΡΩΜΑΣ! ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΚ

Δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Συρίας έπεσαν σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκαζίαντεπ, μιας μεγάλης πόλης ...



Δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Συρίας έπεσαν σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκαζίαντεπ, μιας μεγάλης πόλης στη νότια Τουρκία, σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τα σύνορα, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Μία από τις ρουκέτες έπεσε στον κήπο ενός συγκροτήματος κατοικιών για τους υπαλλήλους του αεροδρομίου Ογκουζελί του Γκαζίαντεπ και η άλλη σε ένα άδειο οικόπεδο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, σύμφωνα με το Dogan.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι και ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζίαντεπ μετέβησαν επιτόπου, ανέφερε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Πολλά πυρά ρουκετών, που αποδίδονται από τις τουρκικές αρχές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έχουν πλήξει φέτος τη μεθοριακή πόλη Κιλίς. Σπάνια, ωστόσο, οι ρουκέτες φθάνουν σε τόσο βάθος μέσα στο τουρκικό έδαφος: το αεροδρόμιο του Γκαζίαντεπ απέχει περίπου 40 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία.

Είναι αδύνατο προς το παρόν να λεχθεί αν πρόκειται για "αδέσποτα" πυρά που εβλήθησαν στη διάρκεια μαχών στη βόρεια Συρία ή για ομοβροντία με στόχο το αεροδρόμιο.
Τον περασμένο μήνα πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είχαν επισκεφθεί το Γκαζίαντεπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.