Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΜΑΧΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ... ΣΕ ΑΥΤΗ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ...

Η εξαντλητική μάχη, ανάμεσα σε Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά σε συνεργασία με στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, εναντίον ανταρτώ...

Η εξαντλητική μάχη, ανάμεσα σε Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά σε συνεργασία με στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, εναντίον ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός από εχθρικά πυρά ένας αμερικανός, παρουσιάζεται σε αποκλειστικό βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Το βίντεο, το οποίο καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της μάχης, που διήρκεσε περισσότερο από μισή μέρα, αποκαλύπτει το βαθμό στον οποίο ο στρατός των ΗΠΑ εμπλέκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή των μαχών στο Ιράκ.
Η βρετανική εφημερίδα κατάφερε να εξασφαλίσει το οπτικό ντοκουμέντο από τον υπολοχαγό της κουρδικής στρατιωτικής μονάδας Πεσμεργκά, που ενεπλάκη στη μάχη, κατά την οποία ένα κομβόι οχημάτων δέχθηκε ξαφνικά πυρά από μαχητές του ISIS κοντά στην Τελ Οσκόφ, μια χριστιανική πόλη περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Μοσούλης.
Εν μέσω των πυροβολισμών, Κούρδοι μαχητές και τουλάχιστον έξι στρατιώτες των ΗΠΑ, αναγκάζονται να καλυφθούν πίσω από συμβατικά οχήματα χωρίς θωράκιση, στην κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στην πόλη.
Στο βίντεο ένας από τους Αμερικανούς ακούγεται να φωνάζει σε πανικό «δεν έχω όπλο», ενώ ένας από τους Πεσμεργκά κάνει έκκληση «Κάντε οικονομία στις σφαίρες σας».
Ένας άλλος Κούρδος κομάντο ακούγεται να ρωτάει συμμαχητή του, «δε μπορούμε να ζητήσουμε σφαίρες για καλάσνικοφ από τους Αμερικανούς»;
Περιγράφοντας τη μάχη ο Κούρδος Υπολοχαγός Σαάντ που κατέγραψε το βίντεο εξήρε τους αμερικανούς στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων που βοήθησαν τους Κούρδους να αποκρούσουν την επίθεση του ISIS: «Αν δεν ήταν οι αμερικανοί θα είχαμε περισσότερα θύματα. Είναι πραγματικά καλοί μαχητές».
Αν και παραμένει ασαφές αν ο αμερικανός Τσαρλς Κίτινγκ που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης επέβαινε στο ελικόπτερο που εμφανίζεται στο βίντεο, ένας μαχητής Πεσμεργκά ακούγεται να ενημερώνει «έχει έρθει για να παραλάβει τους τραυματίες».



Ο στρατιωτικός ειδικός Τσαρλς Κίτινγκ από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ ήταν το τρίτο θύμα της τελευταίας περιόδου του πολέμου στο Ιράκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.