Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ... ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ...

Η Κοιλάδα των Τεμπών σύμφωνα με αρχαίες αναφορές, έχει δημιουργηθεί από μεγάλο σεισμό που προκάλεσε ρήγμα, από το οποίο χωρίστηκαν τα δ...


Η Κοιλάδα των Τεμπών σύμφωνα με αρχαίες αναφορές, έχει δημιουργηθεί από μεγάλο σεισμό που προκάλεσε ρήγμα, από το οποίο χωρίστηκαν τα δυο μεγάλα βουνά, ο «Όλυμπος» και ο «Κίσσαβος». Από το ρήγμα βρήκαν διέξοδο προς τη θάλασσα τα νερά που σκέπαζαν τον Θεσσαλικό κάμπο.

Την περιοχή διασχίζει ο Πηνειός ποταμός ανάμεσα από τα δυο μεγάλα βουνά. Εύκολα φαντάζεται κανείς ότι πρόκειται για περιοχή με πλούσιο φυσικό κάλλος, οργιώδης βλάστησης και μακράς ιστορικής σημασίας, ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστασίας Δασών.

Η κοιλάδα έχει μήκος 10 χιλιόμετρα ενώ στο στενότερο σημείο της σχηματίζεται φαράγγι με πλάτος 25 μέτρα και βάθος περίπου 500 μέτρα.

Είναι γνωστή ως μία από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες διαβάσεις του εθνικού οδικού δικτύου. Το γεγονός αυτό έχει προσδώσει στην Κοιλάδα των Τεμπών μια μάλλον αρνητική φήμη.

Όσοι όμως δεν βιάζονται να μετακινηθούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, ή αντίστροφα, ίσως συνειδητοποιήσουν ότι διασχίζουν μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς. Και αν αμφιβάλλετε, οι εικόνες που ακολουθούν θα σας πείσουν:








topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.