Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ... ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΛΑΜ!

ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ roides.wordpress.com ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ:  Το τι ακριβώς είναι ο αρχιεπίσκοπος-τραπε...

ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ roides.wordpress.com ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ: 

Το τι ακριβώς είναι ο αρχιεπίσκοπος-τραπεζίτης και η ζάπλουτη Εκκλησία-επιχειρηματίας της Κύπρου, που έφτασε να ασκήσει ακόμη και κοσμική εξουσία μέσω του αμφιλεγόμενου και φιλόδοξου αρχιεπισκόπου–προέδρου Μακαρίου Γ΄ (οι Ιεροί Κανόνες το απαγορεύουν αυστηρά), είναι πολύ γνωστό στο νησί και σε κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει. Η φιλική στάση του κ.Χρυσόστομου απέναντι στην Χ.Α. της Κύπρου (ΕΛΑΜ) ήταν επίσης γνωστή από παλιά, είχε καταγγελθεί και από το αδελφό του ΣΥΡΙΖΑ κόμμα ΑΚΕΛ και αργότερα επιβεβαιώθηκε και με τη βούλα του φυρερίσκου. Αυτό δεν εμπόδισε ηγετικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ να συναντούν τον Αρχιεπίσκοπο, να τον επαινούν ή και να υποκρίνονται (ο Μ.Γλέζος) πως πιστεύουν ότι θα μοιράσει στους φτωχούς την αστρονομική ιερή περιουσία του νησιού (όπως κατά τον κ.Τσίπρα θα έκανε και ο Ιερώνυμος). Να σημειωθεί πως μόνο ο ναζιστικός «Στόχος» και ο αριστερός λαϊκιστής υποστηρικτής των Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς, πίστεψαν τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου: «‘Σήμερα ο ελληνικός κυπριακός λαός υψώνει ένα ακόμη ΟΧΙ απέναντι στην αδίστακτη επέλαση των απρόσωπων οικονομικών μηχανισμών που διευθύνει η Γερμανία’, τονίζει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος και συνεχίζει: ‘Συγχαίρω τον κ.Χρυσόστομο για την απόφασή του να θέσει την περιουσία της Κυπριακής Εκκλησίας στη διάθεση του Κράτους’» (21.3.2013). Είχαμε τότε αφιερώσει στον αμετανόητο θαυμαστή του διώκτη της Εκκλησίας τύραννου Χότζα (που ζήτησε τώρα δημόσια να τον κηδέψει ο αρχιεπίσκοπος Λαυρεντιάδη και Βοιωτοπεδίου) και υμνητή της δήθεν πάνδημης αντίστασης των επισκόπων στην Κατοχή και θαυμαστή του Κύπριου Αρχιεπισκόπου ένα σχετικό άρθρο.

Σε σχέση με τα παραπάνω, να θυμηθούμε και κάποιες δηλώσεις των Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου, σχετικές με τον κ.Χρυσόστομο, τον οποίο αναγόρευσαν σε επίσημο συνομιλητή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, λες και η Κύπρος έχει θεοκρατικό πολίτευμα. Με δεδομένο ότι το ΑΚΕΛ είχε από το 2011, ως κυβέρνηση, καταγγείλει επίσημα την ανάμιξη του Αρχιεπισκόπου στην πολιτική, ενώ η Χ.Α. Κύπρου την είχε τότε ανοιχτά υποστηρίξει, νομίζω πως η επίσημη πολιτική ενημέρωση από τον Έλληνα πρωθυπουργό και δυο υπουργούς του (Παππάς-Κοτζιάς) του Κύπριου Αρχιεπισκόπου, παίρνει μια ιδιαίτερα αρνητική διάσταση, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τους ήταν γνωστό ότι οι παρεμβάσεις του ιερωμένου συνεχίζονται και παράγουν πολύ επικίνδυνα αποτελέσματα: (2.2.2015-maistorcy.com). «Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και εξήρε το ρόλο της Κυπριακής Εκκλησίας ‘ως προστάτη των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού ευρύτερα’». Ζωή Κωνσταντοπούλου προς τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου: « ‘Εμείς το λέμε με απερίφραστο τρόπο, ότι στο πεδίο της αλληλεγγύης και της στήριξης των ανθρώπων να αντιμετωπίσουν την κρίση όχι απλώς δεν πρέπει να υπάρχει αναστολή, αλλά θα πρέπει να ενθαρρύνεται η σύμπραξη’» (iefimerida.gr-24|03|2015). Είχαν προηγηθεί όμως τα ακόλουθα:

(13/12/2013) «Mιχαλολιάκος: O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στήριξε το ΕΛΑΜ». Ο Αρχιεπίσκοπος υποτίθεται πως «διέψευσε» με τον ακόλουθο τρόπο: «Παλαιότερα, ναι, με είχαν πλησιάσει αυτά τα παιδιά του ΕΛΑΜ και συζητώντας μαζί τους κατάλαβα ότι κάποιες θέσεις τους είναι αρκετά ακραίες. Αν και τα παιδιά είναι νεαρά και κάποια από τα πιστεύω τους είναι για το καλό της πατρίδας μας, ορισμένες θέσεις τους, επαναλαμβάνω ότι ήταν αρκετά ακραίες. Γι αυτό το προτίμησα να κρατήσω αμέτοχη στάση συμβουλεύοντάς τους να μην εμπλακούν με την πολιτική. Δεν έχω καμία σχέση ούτε με το ΕΛΑΜ ούτε με τη Χρυσή Αυγή και δεν ξέρω τίποτα γι αυτά που λέει ο κύριος Μιχαλολιάκος».

Τι συνέβη τώρα; Όλη αυτή η κοινωνική δράση της «προστάτιδος των αδυνάμων» (oι μη ρασοφόροι ομοφυλόφιλοι, τους οποίους η κυπριακή ρατσιστική Εκκλησία, που αθωώνει παιδεραστή ιερέα, δαιμονοποιεί, δεν είναι αδύναμοι;) κυπριακής Εκκλησίας για τη «στήριξη ανθρώπων», την οποία τόσο ανερυθρίαστα εγκωμίασαν οι τρεις αριστεροί ηγέτες, (π.χ. «Πυραμίδες και στις ΗΠΑ – εμπλέκεται Κύπριος Μητροπολίτης». Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – Γ. ΤΣΑΛΑΚΟΣ , ‘ΤΑ ΝΕΑ’ 21/10/1998) παρήγαγε τους καλούς της καρπούς, οι οποίοι δεν περιορίζονται πλέον μόνο στα οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα των Κυπρίων κληρικών (π.χ. 14 November, 2000, Sex scandal divides Cyprus Church. Greek Orthodox clergy are meeting in Cyprus to discuss allegations of homosexuality…”).

Συνέβη η είσοδος στη Βουλή του αδελφού κόμματος της ‘Χρυσής Αυγής’. Το ναζιστικό ΕΛΑΜ κατάφερε να κερδίσει δύο έδρες, μπαίνοντας στη Βουλή με το οριακό 3,7% (ισχύει το πλαφόν του 3,6%, αντί του 1,8%, που ίσχυε πριν).

Πως έγινε αυτό το «θαύμα»; Το γέννησε η φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας:
«18 Μαρτίου 2016. Στη ‘ΓΝΩΜΗ’: Γιατί ο Αρχιεπίσκοπος ποντάρει στο ΕΛΑΜ, στο Παράρτημα της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Σε υπόγειο ρόλο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, κινεί τα νήματα για την επιτυχία του ΕΛΑΜ, του Παραρτήματος της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» στην Κύπρο, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις του Κυπριακού! Ο «εκλεκτός»: Υποψήφιος του ΕΛΑΜ στην Πάφο ανώτατο στέλεχος των εκκλησιαστικών επιχειρήσεων! Μέλος της Ιεράς Συνόδου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Παραρτήματος της φασιστικής οργάνωσης! Λεπτομέρειες διαβάστε στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα». Aυτά αποκαλύπτει η αριστερή κυπριακή εφημερίδα. Εμείς εδώ τo έχουμε πει πολλές φορές. Η ολοφάνερη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ να έχει ως σύμμαχό του μερίδα της Άκρας Δεξιάς, να ταλαντεύεται και να ασκεί και δεύτερη παράλληλη πολιτική στο πεδίο του αντιδυτικού πατριωτικού και θρησκευτικού λαϊκισμού και να στηρίζει υπόγεια τη Χ.Α, απαξιώνοντας στην πράξη ακόμη και τη δίκη της, μπορεί να έχει, αν δεν σταματήσει άμεσα, καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.