Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 260 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!

Το ελβετικό χωριό Oberwil-Lieli, που στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο γειτονικά χωριά με τον ίδιο δήμαρχο, είναι ένα γραφικό χωριό μ...

Το ελβετικό χωριό Oberwil-Lieli, που στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο γειτονικά χωριά με τον ίδιο δήμαρχο, είναι ένα γραφικό χωριό με 2.200 κατοίκους εκ των οποίων οι 300 είναι εκατομμυριούχοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν είναι ευκατάστατοι. Το χωριό απέχει μόνο 15 χιλιόμετρα από την Ζυρίχη και θεωρείται από τα πιο ακριβά μέρη στην Ελβετία.

Μετά από συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η Ελβετία δεν είναι μέλος της, η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να δεχθεί 3.000 Σύρους πρόσφυγες και 50.000 πρόσφυγες από άλλες χώρες, που συνήθως εισέρχονται μέσω Ιταλίας στην χώρα. Ο αριθμός των προσφύγων θα μοιραστεί σε μέρη σε όλη την Ελβετία και το μικρό χωριό των Άλπεων αποφασίστηκε να φιλοξενήσει δέκα πρόσφυγες.

Όμως, οι κάτοικοι του χωριού με την υποστήριξη του δημάρχου Andreas Glarner, μέλος του δεξιού ξενοφοβικού κόμματος SVP (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα), οργάνωσαν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 1η Μαΐου και με ποσοστό 52% αποφάσισαν να πληρώσουν οι εκατομμυριούχοι του χωριού το πρόστιμο, ύψους 260.000 ευρώ, στην ελβετική κυβέρνηση παρά να δεχθούν τους 10 πρόσφυγες που αναλογούσαν στο χωριό.

Ο δήμαρχος δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι ο λόγος που το χωριό δεν θέλει τους πρόσφυγες είναι ότι οι αρχές δεν ενημέρωσαν το χωριό, αν πρόκειται για Σύρους ή για οικονομικούς μετανάστες από άλλες χώρες και υποστήριξε ότι οι κάτοικοι φοβούνται για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και παιδιά, όπως συνέβη την ημέρα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

«Τι δουλειά θα κάνουν; Υπάρχουν μόνο μερικές επιχειρήσεις και φάρμες εδώ, αλλά δεν υπάρχουν άλλες δουλειές. Δεν μιλούν την γλώσσα και αν έχουν παιδιά που θα πρέπει να φοιτήσουν στο τοπικό σχολείο θα χρειαστεί επιπλέον φροντίδα γι' αυτά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Το γραφικό χωριό είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο των ελβετικών Άλπεων, διαθέτει όμορφα σαλέ και πολυτελή κατοικίες με γυάλινες προσόψεις και έχει μηδενική εγκληματικότητα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.