Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΑΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ: ΜΕ ΚΟΥΠΟΥΝΙ 20 ΕΥΡΩ ΒΑΖΟΥΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!

Με δελτίο των 20 ευρώ αγοράζουν βενζίνη οι Γάλλοι, οι οποίοι σχηματίζουν ουρές σε όλα τα πρατήρια της χώρας, τις τελευταίες τέσσερις ημέρ...

Με δελτίο των 20 ευρώ αγοράζουν βενζίνη οι Γάλλοι, οι οποίοι σχηματίζουν ουρές σε όλα τα πρατήρια της χώρας, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.
Μετά την παρατεταμένη απεργία των εργαζομένων στα διυλιστήρια της χώρας, τα αποθέματα καυσίμων τελειώνουν, με την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τα στρατηγικά της αποθέματα, εδώ και δύο μέρες. Όπως είπε ο επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας της πετρελαϊκής βιομηχανίας ,UFIP, σήμερα, τα αποθέματα αυτά μπορούν να επαρκέσουν για τρεις μήνες. Πολλοί είναι, παράλληλα, οι πολίτες που μεταβαίνουν σε Βέλγιο, Ελβετία και Λουξεμβούργο, για να προμηθευτούν βενζίνη.

Τα διυλιστήρια της Γαλλίας, απ” όπου φεύγουν τα βυτία για τη διανομή καυσίμων σε όλη τη χώρα, έχουν μπλοκαριστεί από συνδικάτα και η Αστυνομία έκανε και σήμερα χρήση δακρυγόνων για τη διάλυσή τους. Σήμερα το πρωί, με τη χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού διαλύθηκε το μπλόκο στο λιμάνι Fos sur Mer, κοντά στη Μασσαλία, ενώ τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί και άγνωστος αριθμός απεργών. Έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας έχουν αποκλειστεί από τους απεργούς.

Δύο από τα μεγαλύτερα γαλλικά λιμάνια, αυτά της Μασσαλίας και της Χάβρης, ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Εάν απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον τερματικό πετρελαϊκό σταθμό της Χάβρης, απ” όπου περνά το 40% των γαλλικών εισαγωγών, «μέσα σε πέντε ή έξι ημέρες, δεν θα υπάρχουν καύσιμα για τα γαλλικά αεροδρόμια», προειδοποίησε ο δήμαρχος της πόλης, Εντουάρ Φιλίπ.

Στον τομέα των μεταφορών, το 15% των πτήσεων θα ακυρωθεί αύριο από το αεροδρόμιο του Ορλί και τα συνδικάτα της πολιτικής αεροπορίας απειλούν να διακόψουν την εργασία από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου. Οι μηχανοδηγοί του μετρό και των σιδηροδρόμων μπορεί να ακολουθήσουν επίσης.

Το σενάριο που διαμορφώνεται είναι εφιαλτικό για τη γαλλική κυβέρνηση, που περιμένει περισσότερα από επτά εκατομμύρια επισκεπτών στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου για το Euro 2016.

Δυόμισι μήνες μετά την παρουσίαση της μεταρρύθμισης των εργασιακού νόμου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε χθες τον αποκλεισμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων «ως στρατηγική μίας μειοψηφίας». «Αποκλείεται οι Γάλλοι να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτήν την κατάσταση ένδειας, αποκλεισμού, αποκλείεται να αφήσουμε την οικονομία μας μπλοκαρισμένη» προειδοποίησε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θεωρεί ότι «η CGT βρίσκεται σε αδιέξοδο» και «παίρνει όμηρο τη χώρα», αλλά θα λάβει μία σθεναρή απάντηση. Για τον γενικό γραμματέα της CGT, τον Φιλίπ Μαρτινές, αντίθετα, ο πρωθυπουργός «παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι», που προσπαθεί «να φέρει σε αντιπαράθεση τη CGT με τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.