Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;;; Ο ΔΡΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ.. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ!!!

Σε εκδήλωση με θέμα «Πόλη-Λιμάνι» που διοργάνωσε το Ιδρυμα Λασκαρίδη, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας προέβη σε εκτίμηση ότι η δια...

Σε εκδήλωση με θέμα «Πόλη-Λιμάνι» που διοργάνωσε το Ιδρυμα Λασκαρίδη, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας προέβη σε εκτίμηση ότι η διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα καλοκαιριού.

Παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης είπε ότι «ανεξάρτητα από τις διαθέσεις καθενός, οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης από την πλευρά της κυβέρνησης και του ευρύτερου δημοσίου θα ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος».

Συγκεκριμένα, κ. Δρίτσας, απαντώντας σε υπαινιγμούς περί καθυστερήσεων που είχαν εκφράσει άλλοι ομιλητές που είχαν προηγηθεί, είπε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι – μεταξύ των οποίων και οι δανειστές – είχαν συμφωνήσει πως οι προκαταρκτικές διαδικασίες θα ολοκληρώνονταν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ένα μόλις μήνα αργότερα από ότι προέβλεπε η Συμφωνία του Αυγούστου, λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου που μεσολάβησαν. “Και όντως, πρόσθεσε ο υπουργός, το ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους στην υποβολή των τελικών δεσμευτικών τους προσφορών”.

Από εκεί και έπειτα, συνέχισε ο Θ.Δρίτσας, μιλώντας σε ένα ακροατήριο βουλευτών, παραγόντων της Ναυτιλίας, της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων της πόλης και πανεπιστημιακών, υπάρχουν μια σειρά από διαδικασίες στις εμπλέκεται το ελληνικό δημόσιο, η Βουλή και η κυβέρνηση. “Η συμφωνία θα ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα έρθει προς κύρωση από την Βουλή των Ελλήνων και τελικά θα υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς. Όλα αυτά, προβλέπεται, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο”, σύμφωνα με τον Θοδωρή Δρίτσα. Κι αυτό, όπως πρόσθεσε, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι κάποιοι θα ήθελαν οι διαδικασίες είτε να «τρέξουν» πιο γρήγορα, είτε να «καθυστερήσουν».

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.