Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΦΑΓΕ Ψ@ΛΙΑ Η ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ... ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ BERNIE SANDERS!..

Την ώρα που οι... ισραηλινές εφημερίδες πανηγυρίζουν για την άνετη επικράτηση του αριστερού Δημοκρατικού γερουσιαστή από το Βερμόντ, Μπ...


Την ώρα που οι... ισραηλινές εφημερίδες πανηγυρίζουν για την άνετη επικράτηση του αριστερού Δημοκρατικού γερουσιαστή από το Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, στο Νιου Χάμσάιρ - του πρώτου, όπως επισημαίνουν, Ισραηλινού που νίκησε σε προκριματικές εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ - ξεκαθαρίζει το τοπίο στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, λίγες μέρες μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατίας για το προεδρικό χρίσμα.

Μετά την αποχώρηση από την κούρσα της μοναδικής γυναίκας που ήταν υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Κάρλι Φιορίνα και του κυβερνήτη του Νιου Τζέρσει, Κρις Κρίστι, ο Αμερικανός Μίδας Ντόναλντ Τραμπ, έχει να αντιμετωπίσει λιγότερους εσωκομματικούς αντιπάλους. O κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ θα τερματίσει την εκστρατεία του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, γνωστοποίησε υψηλόβαθμος συνεργάτης του, μία ημέρα μετά τις απογοητευτικές του επιδόσεις στις προκριματικές εκλογές στο Νιου Χαμσάιρ, όπου κατέλαβε την έκτη θέση. Την αποχώρησή της από την κούρσα ανακοίνωσε χτες το βράδυ και η πρώην επικεφαλής της Hewlett-Packard, Κάρλι Φιορίνα. «Παρότι αναστέλλω την υποψηφιότητά μου σήμερα, θα συνεχίσω να ταξιδεύω στη χώρα και να μάχομαι για εκείνους του Αμερικανούς που αρνούνται να συμβιβαστούν με ένα status quo που δεν δουλεύει πια για αυτούς» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook.

Την ίδια ώρα, και στα δύο στρατόπεδα, το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό, οι υποψήφιοι σηκώνουν τα μανίκια ενόψει της «Σούπερ Τρίτης», όταν την 1η Μαρτίου, θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές σε 16 αμερικανικές πολιτείες. Σε πανεθνικό επίπεδο, πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απόλυτη ισοβαθμία ανάμεσα στον 74χρονο γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς και την πρώην «πρώτη κυρία» Χίλαρι Κλίντον, καθιστώντας κάθε πρόγνωση παρακινδυνευμένη. Διότι αν ο Σάντερς έχει τη δυναμική με το μέρος του και παρά την ηλικία του, δείχνει να γοητεύει τη νεολαία και τα κατώτερα στρώματα της βάσης του κόμματος, η Κλίντον ελπίζει ότι θα σαρώσει στις πολιτείες του συντηρητικού Νότου που ακολουθούν.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε τη ρεβάνς στο Νιου Χάμσαϊρ από τον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ που είχε νικήσει στην Αιόβα και, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, εξακολουθεί να είναι το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο, δεν μπορεί να επαναπαυτεί γιατί όλα μπορούν να ανατραπούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.