Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.... 20.000 ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΕΙΜΕΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Εν αναμονή της απάντησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην πρόταση των αγροτών να αφήσουν συμβολικά κάποια τρακτέρ...



Εν αναμονή της απάντησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην πρόταση των αγροτών να αφήσουν συμβολικά κάποια τρακτέρ (δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένος αριθμός) να...
φτάσουν στο Σύνταγμα , οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν τις συσκέψεις για την ανεύρεση λύσεων προκειμένου να μην μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτών και με τον κ. Κουρουπλή η κυβέρνηση προσπαθεί να φανεί πιο διαλλακτική, γνωρίζοντας πως και οι μάχιμοι αστυνομικοί, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από αγροτικές οικογένειες, δείχνουν απρόθυμοι να συγκρουστούν με τους αγρότες. «Υπολογίζουμε με τα σημερινά δεδομένα πως στην Αθήνα θα βρεθούν περίπου 20.000 αγρότες» αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «το σχέδιο κινείται στη λογική της ειρηνικής συνύπαρξης και όχι της δυναμικής αντιπαράθεσης...».

Στις συσκέψεις παίρνουν μέρος οι επικεφαλής πολλών υπηρεσιών της Αττικής. Από την Τροχαία για τη ρύθμιση της κίνησης, την Ασφάλεια για τη συλλογή πληροφοριών που έχει να κάνει με τα σχέδια και τις κινήσεις των αγροτών αλλά και περίεργα άτομα που ενδεχομένως να παρεισφρύσουν στις κινητοποιήσεις μέχρι και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων που ανήκουν τα ΜΑΤ στην περίπτωση που υπάρξει ένταση και χρειαστεί αντιπαράθεση αγροτών – ενστόλων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό πλάνο καθώς οι αξιωματικοί δεν γνωρίζουν αν και πόσα τρακτέρ θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Αθήνα, από ποιες περιοχές θα ξεκινήσουν και φυσικά πόσο αποφασισμένοι είναι οι αγρότες θα φτάσουν με τα γεωργικά μηχανήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό του πόσο σοβαρά απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι το γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών που υποτίθεται θα ολοκληρώνονταν μέχρι την Τρίτη...

“Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και ο ΚΟΚ, όμως αυτό δεν ξέρουμε αν αποκλείει το ενδεχόμενο εισόδου μερικών δεκάδων τρακτέρ για συμβολικούς λόγους όπως έγινε πριν λίγε ημέρες στην Θεσσαλονίκη...” τονίζει στέλεχος της Κατεχάκη και προσθέτει “το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε εκατοντάδες τρακτέρ να φτάσουν στο Σύνταγμα”.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες το πλάνο μέχρι στιγμής φαίνεται να διαμορφώνεται στη λογική των τριών ομόκεντρων κύκλων με κέντρο την πλατεία Συντάγματος. Φυσικά άδειες και ρεπό έχουν ανακληθεί, ενώ δεν αποκλείεται να αναβληθεί ακόμα και το ντέρμπι ποδοσφαίρου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού που είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα:

ο πρώτος κύκλος θα αφορά το χώρο από την Θεσσαλία μέχρι τα όρια του νομού Αττικής. Σε πρώτη συνεννόηση με τους αγρότες οι αστυνομικοί θα οδηγήσουν τα τρακτέρ να κινηθούν εκτός εθνικού δικτύου από επαρχιακούς δρόμους ή την παλιά εθνική οδό. Και αυτό γιατί σε διαφορική περίπτωση θα υπάρξει απίστευτο κυκλοφοριακό χάος. Πρόταση που δεν βρίσκει αντίθετους τους αγρότες.

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά από τα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και το λιμάνι του Πειραιά και φτάνει με το λεγόμενο μικρό δακτύλιο του κέντρου της Αθήνας. Εδώ θα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Θα απαγορευτεί με κάθε τρόπο η κίνηση των τρακτέρ. Όσοι αγρότες επιθυμούν θα μπορούν να σταθμεύσουν τα μηχανήματα και να κατέβουν με λεωφορεία στο Σύνταγμα. Φυσικά πίσω από τα περιπολικά και της μηχανές της Τροχαίας θα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μπλόκα της Τροχαίας θα υπάρχουν στον Άλιμο, την Αγία Παρασκευή και το Χαΐδάρι και Κορωπί.

Ο τρίτος κύκλος είναι αυτό που ονομάζεται πλατεία Συνάγματος, και οι δρόμοι εντός που μικρού δακτυλίου που οδηγούν σ αυτό. Εδώ θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της ΔΙ.ΑΣ, πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ και είναι βέβαια πως θα απαγορευτεί η κίνηση σε όλα τα οχήματα. Κομβικό σημείο είναι ο δρόμος μπροστά στα λουλουδάδικα που θα κλείσει με φραγμό, ενώ θα απαγορευτεί και η κίνηση μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.