Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... ΣΤΟ 0,7% Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2015 – ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Οι αριθμοί διαψεύδουν την κυβερνητική ρητορική που έως τώρα μιλούσε για κλείσιμο του περασμένου έτους με μηδενική ύφεση. Με βάση τα σ...



Οι αριθμοί διαψεύδουν την κυβερνητική ρητορική που έως τώρα μιλούσε για κλείσιμο του περασμένου έτους με μηδενική ύφεση.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ύφεση, κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους βάθυνε 0,6% και έκλεισε στο 0,7%.

Οι αριθμοί «αδειάζουν» την κυβέρνηση: Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μίλησαν για σταθεροποίηση της οικονομίας το 2015 και επιστροφή στην ανάπτυξη εντός του 2016.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι όλα αυτά είναι …όνειρα θερινής νυκτός, αφού η πραγματική οικονομία βουλιάζει στην ύφεση.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, η ύφεση διαμορφώθηκε στο 0,6% έναντι του γ΄ τριμήνου του ίδιου έτους και στο 1,9% έναντι του δ’ τριμήνου του 2014.

Επίσης, βάσει των εποχικών διορθωμένων στοιχείων, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 2% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2014. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.