Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ... ΑΦΗΓΗΤΗΣ Ο ΡΑΠΕΡ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΕΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!!!

Το καλλιτεχνικό του όνομα είναι «Αφηγητής»... Το πραγματικό Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος και δεν είναι άλλος από τον νέο γραμματέα του Κεν...

Το καλλιτεχνικό του όνομα είναι «Αφηγητής»... Το πραγματικό Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος και δεν είναι άλλος από τον νέο γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και χρόνια παίζει hip-hop μουσική.
Αμέσως μετά την ομόφωνη εκλογή του από την 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο από το κλιπ που είχε γυρίσει με το συγκρότημα Salto Mortal και είδαμε σε αυτό τον 27χρονο γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να τραγουδά για την ελπίδα....
Ο ίδιος απαντώντας σε βροχή ερωτήσεων για το χόμπι του απάντησε πως μπορεί η ενασχόληση κάποιου με την μουσική να μην είναι συμβατή με τα πολιτικά δεδομένα της χώρας ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν νιώθει υπόλογος για το χόμπι που άλλωστε έχει εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον από το 2006 όταν μαζί με τον ASSO και τη VENUS δημιούργησαν το συγκρότημα Salto mortal στη Μεταμόρφωση. Κυκλοφόρησαν LP , «Street Albums» και σύντομα η Hip-Hop κοινότητα αγκάλιασε τη μουσική τους.
Σε συνέντευξη που είχε δώσει μετά το 18ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στον ιστότοπο Barikat.gr- μίλησε για τις αντιφάσεις στην ταυτότητα του ελληνικού Hip -hop. «Οι αντιφάσεις έρχονται και παρέρχονται. Ναρκωτικά, video-clips με “βυζιά και κώλους”, αλητεία και τσαμπουκάς, ξενόφερτα, αμερικανικού τύπου κακέκτυπα και ο σεξισμός με την ομοφοβία σχεδόν πάντα στο επίκεντρο. Αυτό ξεκινά πολύ απλά από το γεγονός πως το hip-hop έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αποτρεπτικό για τις γυναίκες να αποκτήσουν ρόλο εκεί μέσα. Οι άνδρες ραπάρουν, οι άνδρες βάφουν, οι άνδρες σκρατσάρουν, οι άνδρες, οι άνδρες και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά. Το style μετράει ως γνωστόν και αυτό είναι για τους λίγους και εκλεκτούς “αρχιδάτους” τύπους.»


Παράλληλα με την μουσική ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος σπουδάζει στο τμήμα Επικοινωνίας& Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αρχίζει να κάνει όνειρα για να κάνει καριέρα στην δημοσιογραφία. Εκεί εντάσσεται στο φοιτητικό κίνημα και συμμετέχει ενεργά στους αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος.
Ξεκινά να γράφει σε site όπως το left.gr , έντυπα, ενώ συνεργάζεται και με την εφημερίδα «Αυγή» ως εξωτερικός συνεργάτης για το περιοδικό ένθετο «Παιδεία & Κοινωνία».
Το 2010 κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Αλέξη Μητρόπουλου ενώ εντάσσεται στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του κόμματος.
Το 2014 δημοσιεύει ένα βιβλίο του. Πρόκειται στην ουσία για δημοσίευση της εργασίας που είχε εκπονήσει στο πανεπιστήμιο μαζί με τον συμφοιτητή του Σπύρο Μπουκάλα-Καραγιάννη (γιο του δημοσιογράφου Παντελή Μπουκάλα) ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Αύγουστο του 2011. Το βιβλίο έχει τίτλο «Συνθήματα και τραγούδια των ελληνικών γηπέδων» και σε αυτό αναλύεται η ειρωνική και σκληρά σεξιστική γλώσσα που χρησιμοποιούν στα συνθήματά τους οι οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.